Goede morgen! Deze ochtend vier ik met een chocoladebroodje met frisse slagroom en een fruitig aardbeitje 😀
Mijn motto is makkelijk maar lekker! 😀 En als het er ook nog eens mooi uit ziet ben ik een gelukkig mens! 😉
Ingrediënten:
2.7khd per broodje
3 el amandelmeel
1 ei, alleen het eigeel
1 el amandelmelk
1 el kokosrasp (optioneel)
1 tl bakpoeder
20 g Sukrin+
3 tl cacao
1 el kokosolie of bakboter
Bereidingswijze:
Smelt de kokosolie of boter
Meng de rest van de ingrediënten door de gesmolten boter of kokosolie
Verwarm het geheel in een magnetronbestendig bakje zonder deksel 1,5minuut in de magnetron
(als het nog zacht aanvoelt 30seconden langer)
Heerlijkheid in 2 minuten! Wat wil je nog meer 😉 Een hele fijne ochtend allemaal 😀
Hi Oahn, je choco broodje net even gemaakt (test voordat ik t mn man voorschotel bij t ontbijt) maar ik heb een soort spicy smaak af en toe, zou ik teveel bakpoeder gebruikt hebben, trouwens ipv amandelmelk heb ik gewone melk gebruikt maar denk niet dat dat veel zal uitmaken. Verder zag t er heerlijk uit, zo rook t ook.
Groetjes, Manon
Spicey smaak, ik zou niet weten waar dat vandaan zou kunnen komen? Ik gebruik zelf weinig bakpoeder, denk 1/2 theelepel. Er zijn mensen die bakpoeder verwarren met baking soda?
Nou ik denk dat ik het al weet, het bakpoeder was over de datum, dus gauw weggegooid.
Ohh!! Ik ben blij dat het mysterie is opgelost!
Ik herken het spicey smaakje en ik denk dat het te maken heeft met de cacao poeder. Dat wil nog wel eens klonteren… Even door een zeefje en het probleem is opgelost!
Ah kijk eens aan!! Dat is fijn ☺️
Groetjes Oanh
Kun je hierin de cacao ook weglaten?
Ja.. Dan blijft er weinig tot geen chocoladesmaak over
Welke cacao poeder gebruiken jullie? ?
Ik gebruik de ongezoete cacaopoeder van Droste 🙂 Die haal ik bij de AH vandaan 😀
Dankje!
Graag gedaan! ?
Heerlijke smaak! Bij mij bleef het broodje alleen wat kruimelig;( heb een stenen schaaltje gebruikt voor in de magnetron.. kan dit wat hebben uitgemaakt?
Het zou ook kunnen liggen aan of je boter of kokosolie hebt gebruikt? Kokosolie neigt snel uit te drogen en daardoor kruimelt het sneller. Met boter komt hij er toch beter uit. Zou dat kunnen?
Groetjes Oanh
Nee, heb boter gebruikt.. mmm, nog maar een keer proberen!
Ik ga het morgen vroeg lekker maken. Hmmm lijkt me super lekker. De slagroom die er bij doet is dat net stevia of niks erdoor opgeklopt.
Groetjes Christy
Ik had geen amandelmelk in huis, dus heb slagroom gebruikt. Wel het hele ei gebruikt, maar deksel op het bakje gedaan in de magnetron en roomboter ipv bakboter. Heerlijk broodje!
Ohh dat is fijn! ? Een heel eitje is dus ook prima! ?
Ga dit morgenochtend bij mn ontbijt (om 6 uur!) uitproberen, maar dan met een beetje griekse yoghurt ipv slagroom. Ben razend benieuwd!
Echt heerlijk!
Wat goed Monica! ? Fijn dat het je heeft gesmaakt! ☺️
zou je dit ook in de oven kunnen doen? Ik heb zelf geen magnetron
Hoi Elaine,
Je zou het kunnen proberen op 180c voor 20minuten ☺️
Groetjes Oanh
ik heb er teveel bakpoeder en cacoa erin gedaan zo vies!!!
hallo Oanh,
vandaag voor eerste keer klaargemaakt, had geen amandelmelk in huis, en heb room gebruikt.heb half om half gedaan met boter en kokosolie, en het gehele eitje gebruikt. 20 min in de oven op 180°
het was heerlijk, echt om je vingers af te likken 🙂
mijn man zijn commentaar was, je mag dat nog voorschotelen :p
grts en bedankt voor weeral een fantastisch receptje
dorine
Hoi Dorine,
Wat leuk zeg! Fijn dat het jullie heeft gesmaakt! ?
Groetjes Oanh
Hartstikke lekker zeg! Het werd bij mij een lange rechthoekig broodje (had geen kleinere vorm) maar de smaak was er niet minder om. Bedankt
Ohh fijn dat je het lekker vond Dorien! 🙂
Is hier die 2,7 khd voor het hele recept? Zo nee, hoeveel broodjes hoor je uit het recept te kunnen halen? Groetjes Eva
Er staat inderdaad per broodje eva. Dus dat is het hele recept 🙂
Groetjes Oanh
Ik weet niet wat ik verkeerd doe, of dat ik gewoon nogal kieskeurig ben. Ik heb bij poging 1 het recept gevolgd…ik vond het zoooo bitter. bij de 2de poging 1 eetlepel cacao minder gebruikt. Maar ik vind het nog steeds erg bitter en een vervelende nasmaak. Kan ik met iets anders zoeten dan de Stevia? Ik denk dat de nasmaak daarvan komt.
mvg Linda
Ik gebruik zelf deze http://oanhswebshop.nl/product/sukrin-2/
Deze is bakbestendig en wordt niet niet bitter 🙂
Op hoeveel watt moet de magnetron bijngaat het tot 900 watt
Op z’n hoogst! 900watt is prima 🙂
Heb ook voor het eerst het chocolade broodje gemaakt. Lekker hoor. De volgende keer iets meer zoetstof erin…