Chocoladeletter

Vandaag heb ik deze chocoladeletter gemaakt, met de hand gespoten. Lekker ambachtelijk en ook heerlijk van smaak! Ik heb de chocoladeletter gemaakt met koolhydraatarme pure chocolade, maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor koolhydraatarme melkchocolade of koolhydraatarme witte chocolade. (klik hier voor de koolhydraatarme chocolade)

Tip voor het smelten van chocolade.
Zorg ervoor dat je een klein laagje water in de pan aan de kook brengt. Draai dan het vuur op de zachtste stand (anders smelt de chocolade tot een te hoge temperatuur). Zet de kom op het pannetje met water met daarin de chocolade. De chocolade laat ik niet volledig smelten, maar verwijder ik van het vuur zodra bijna alles is gesmolten. Ik voeg dan de rest van de chocolade toe en roer totdat alles mooi is gesmolten. Ik zorg ervoor dat ik een vel bakpapier klaar heb liggen met daarop de letter getekend. Vervolgens zet ik de spuitzak met spuitmondje klaar in een groot glas, schep de chocolade erin en spuit de letter op het vel bakpapier. Ik versier de letter zodra deze nog zacht is en laat de chocoladeletter uitharden op het aanrecht.

Het leuke van handgespoten chocoladeletters is dat je eigenlijk alle letters en figuurtjes wel kunt maken! Dus laat je creativiteit op vrije loop en maak mooie letters, figuurtjes en versier ze met allerlei leuke en lekkere decoraties! Je kunt deze decoratie spuitzak gebruiken om dunne lijntjes te tekenen van gesmolten chocolade.

Ik heb deze spuitzak gebruikt.

Klik hier voor meer sinterklaas recepten!

Bekijk mijn kookboeken hier voor meer exclusieve recepten!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Chocoladeletter

  • Bereidingstijd: 1 uur
  • Porties: 3 letters
  • Aantal koolhydraten: Puur: 2,5 g khd per letter. Melk: 3,8 g khd per letter. Wit: 4,8 g khd per letter

Ingrediënten

Optioneel:


Bereidingswijze

Schrijf de gewenste letters op een vel bakpapier zodat je straks makkelijk de chocoladeletters kunt spuiten met de spuitzak.
Snijd de roomboter in kleine blokjes en klop de boter luchtig/romig met een mixer.
Smelt 3/4e deel van de chocolade au bain-marie op een klein vuurtje, haal de kom van het vuur zodra bijna alle chocolade is gesmolten.
Spatel de rest van de chocolade door de gesmolten chocolade en roer daarna de boter door de chocolade totdat alles goed is opgenomen.
Vul de chocolade in de spuitzak. (ik leg de spuitzak met spuitmondje in een groot glas zodat ik eenvoudig de chocolade in de zak kan scheppen)
Spuit de chocoladeletter op het bakpapier. (ik heb 2 laagjes gespoten voor een mooie hoge letter)
Versier de chocoladeletters gelijk met noten of bijvoorbeeld chocolade drops en laat de chocoladeletters uitharden.


Sleutelwoorden: koolhydraatarm, keto, chocolade, letter, sinterklaas, low carb, chocoladeletter, speculaas,

Deel, Tag en win!

Heb je een recept gemaakt uit de kookboeken of website?
Deel je creaties gezellig in de Facebookgroep en/of op Instagram
en maak elke maand kans op een giftcard ter waarde van €50,- te besteden bij www.oanhswinkeltje.nl
Vergeet mij niet te taggen zodat ik je niet kan missen!

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.