Ingrediënten
Cake:
- 2 eieren
- 40 g amandelmeel (klik)
- 65 g roomkaas
- 15 g erythritol (klik)
- 2 tl kaneel
- 1 tl wijnsteenbakpoeder (klik)
- snufje zout
Kaneel:
- 15 g gesmolten roomboter
- 10 g bruine suikervervanger (klik)
- 2 tl kaneel
Glaze:
- 25 g roomkaas
- 1 el slagroom
- 1 el erythritol (klik)
Bereidingswijze
Zet de pannenkoekenmaker aan en draai de temperatuur regelaar op de lage warmtestand zodat het streepje recht in het midden staat.
Meng alle ingredienten tot een homogene massa en maak vervolgens het kaneel mengsel door de boter te mengen met de bruine suikervervanger en kaneel.
Verdeel een beetje boter in beide vormen en schep het cake mengel in de vormen met daarbovenop het kaneel mengsel in een leuke spiraalvorm. Bak de pannenkoekjes ongeveer 5 minuten in het apparaat tot ze mooi goudbruin zijn geworden.
Maak de glaze door de roomkaas te mengen met slagroom en erythritol en drizzle het over de pannenkoekjes.
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, pannenkoek, pannenkoekenmaker, pancake, cake, cinnamon, kaneel,