Ik had nog heerlijk rood fruit in de koelkast en vriezer liggen die ik graag wou gebruiken voor een zoet receptje. Het is uiteindelijk deze heerlijke kruising geworden van een crumble en een cobbler. Super lekker als dessert of lekker tussendoortje. Het is helemaal een grote traktatie met een koolhydraatarm bolletje ijs!
Klik hier voor meer zoete recepten.
Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
PrintCobbler crumble met rood fruit
- Bereidingstijd: 40 minuten
- Porties: 3 porties
- Aantal koolhydraten: 9 g khd per portie
Ingrediënten
- 300 g rood fruit
- 15 g erythritol (klik)
- 1 tl vanille-extract (klik)
- 75 g roomboter
- 2 eieren
- 125 g amandelmeel (klik)
- 1/4 tl xanthaangom (klik)
- snufje zout
- 20 g erythritol (klik)
Bereidingswijze
Verwarm het fruit met de erythritol en vanille in een pannetje.
Verwarm de oven op 160c.
Meng de roomboter met ei, amandelmeel, xanthaangom, zout en erythritol tot een deeg.
Schep het fruit in een ovenschaal en verdeel het deeg erover.
Bak het 25 minuten goudbruin in de oven.
Sleutelwoorden: koolhydraatarm, koolhydraatarme, cobbler, crumble, rood fruit, low carb, low carb, keto, glutenvrij, gebak
Heb je mijn ebook, snelle, makkelijke toegankelijke recepten al gezien?