Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Courgette aubergine lasagne

  • Bereidingstijd: 40 minuten
  • Porties: 2
  • Aantal koolhydraten: 8.5 g khd per persoon

Ingrediënten

  • 10 plakjes courgette (ongeveer 1/6 courgette)
  • 10 plakjes aubergine (ongeveer 1/6 aubergine)
  • 300 gram gehakt
  • 1/2 ui
  • 1 stengel bleekselderij
  • 200 gram tomatensaus
  • 1 el roomkaas
  • 1 tl sambal
  • 1 el kikkoman sojasaus
  • snufje oregano
  • snufje paprikapoeder
  • snufje basilicum
  • 1 mozzarella bol
  • Parmezaanse kaas
  • verse basilicum

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180c.
Snijd de ui in stukjes en fruit het in een pan met kokosolie.
Rul het gehakt bij het uitje en kruid het met oregano, basilicum, sojasaus, sambal, paprikapoeder en peper.
Snijd ondertussen de selderij in kleine stukjes en doe dit bij het gehakt, bak het voor een paar minuten.
Doe vervolgens de tomatensaus en de roomkaas bij het gehakt en laat het een paar minuten pruttelen.
Breng het op smaak en doe dan het vuur uit.

Snijd de courgette en aubergine in plakjes (of schaaf het in lange reepjes).
Pak dan twee kleine ovenschaaltjes en begin met de laagjes:
– tomatensaus
– courgette plakjes
– Parmezaanse kaas
– mozzarella stukjes
– aubergine plakjes
– saus
– tot slot verse basilicum blaadjes, mozzarella stukjes, Parmezaanse kaas

Bak dan de lasagne voor 30 min in de oven.


Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, lasagne, lasagna, pasta, diner,