Deze brownies heb ik voor de challenge gemaakt deze week. Ze zijn makkelijk om te maken, smaken hemels (absoluut niet naar amandelmeel of courgette), zijn smeuïg en ook nog eens luchtig. Zonder twijfel een must-bake voor de chocolade liefhebbers onder ons. De courgette heb ik met de fijne rasp geraspt met deze trommelrasp.
Ik heb de brownies gebakken met deze bakvorm.
Kijk hier voor meer brownie recepten!
Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
PrintCourgette brownies
- Bereidingstijd: 35 minuten
- Porties: 20 stukjes
- Aantal koolhydraten: 0,85 g khd per stuk
Omschrijving
Klik op de gekleurde ingrediënten om te zien welke producten ik gebruik.
Ingrediënten
- 185 g geraspte en uitgeknepen courgette
- 100 g amandelmeel (klik hier)
- 20 g cacaopoeder
- 25 g eiwitpoeder (klik hier)
- 50 g bruine suikervervanger (klik hier)
- 50 g gesmolten roomboter
- 2 tl vanille-extract (klik hier)
- 2 tl wijnsteenbakpoeder (klik hier)
- snufje zout
Topping:
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 160c.
Rasp de courgette en knijp het vocht uit.
Meng courgette met alle ingrediënten (behalve de topping) tot een egaal beslag en schep het in de bakvorm.
Bak de brownies 25 minuten in de oven.
Laat het afkoelen en smelt ondertussen de chocolade au bain-marie.
Verdeel de chocolade over de brownie en snijd het in 20 stukjes.
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, brownies, brownie, chocolade, cacao, gebak, suikervrij,
Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
Heerlijk deze brownie! De kinderen lusten het graag. Bedankt voor dit lekkere recept