Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Courgetti bolognese

  • Bereidingstijd: 25 minuten
  • Porties: 2
  • Aantal koolhydraten: 18 g khd per persoon

Omschrijving

Maak mooie courgette slierten met behulp van deze rasp!


Ingrediënten

  • 500 g courgette
  • 300 gram gehakt
  • 2 tl sambal
  • 4 el sojasaus
  • snuf Italiaanse kruiden
  • 100 g rode puntpaprika
  • 125 g champignons
  • 250 gram tomaten passata
  • garnering: parmezaanse kaas

Bereidingswijze

Maak de courgette met behulp van de spirelli .
Rul het gehakt in een beetje kokosolie en voeg de sambal, sojasaus en Italiaanse kruiden toe.
Snijd de paprika en champignons in klein stukjes en bak het enkele minuten.
Voeg vervolgens de passata toe en laat het ongeveer 5 minuten pruttelen.
Voeg tot slot de courgette toe en bak het ongeveer 2 minuten mee. (niet te lang, anders wordt het slap en waterig)
Garneer de courgette bolognese met parmezaanse kaas en geniet! 


Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, courgette, courgetti, pasta, bolognaise,