Courgetti met

Courgetti met

Deze week heb ik uiteindelijk niet te ingewikkeld gedaan omdat ik morgen op vakantie ga! Ik vond het erg zonde om opnieuw boodschappen te moeten halen terwijl het biet nodig is en heb een challenge uitgezocht waarvan ik de ingrediënten al in huis had. Lekker efficient dacht ik zo! Daarnaast heb je dit gerecht binnen 10 minuten op tafel getoverd en kan je er alle kanten mee op!
Garnalen, zalm, champignons, shiitake of kip zijn heerlijke combi’s. Spinazie en rucola is er ook heerlijk bij! Het is een lekker fris, licht en eenvoudig gerecht wat ook ideaal is bij warme dagen. Bovendien is dit recept ook geschikt voor het hele gezin. Maak voor hen gewone pasta en gebruik voor iedereen deze saus! Heurrrrlijk..

Ingrediënten 1 persoon

 6.7 khd (met doperwten 10.2 khd)

  • 75 g kruidenroomkaas
  • 50 g verse groene pesto (ik heb die van de appie gebruikt)
  • 50 g doperwten (koolhydraatbeperkt=optioneel)
  • 175 g courgette
  • 5 g pijnboompitten
  • 35 g tommies
  • 35 g avocado

Bereidingswijze:

Verwarm de kruidenroomkaas samen met de pesto en optioneel de doperwten.
Schil ondertussen de courgette met een spiraalsnijder en voeg het bij de rest in de pan.
Rooster de pijnboompitten.
Snijd de Tommies doormidden en de avocado in plakjes.
Bak de courgette hooguit enkele minuten. Wanneer je de courgetti te lang bakt worden het slappe slierten.
Schep de courgetti op een bord en leg de tommies en avocado erbovenop.
Strooi tot slot de pijnboompitten erover en geniet!

X

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*