Dit gerecht behoort zonder twijfel tot de top 3 van mijn lunchies of dinner gerechten! De combinatie kruidenkaas pesto vind ik simpelweg heerlijk. De courgetti, garnalen en parmezaanse kaas maken het voor mij helemaal af! Een gerecht om mijn vingers bij af te likken! ??
Ingrediënten voor 1 persoon:
8khd per portie
1/2 courgette
6 garnalen
Kokosolie
2 el Kruidenkaas
2 tl pesto
Parmezaanse kaas
Peper
Bereidingswijze:
Rasp met de spirelli (en anders gewoon snijden) de courgette in sliertjes
Bak de garnalen met kokosolie en wat peper
Voeg na enkele minuten de kruidenkaas, pesto en peper toe
Schep op en maak het af met wat Parmezaanse kaas
Eet smakelijk! 🙂
Dit gerecht kan ook worden gebruikt als diner. Ik zou dan de hoeveelheden verdubbelen 🙂
Wat een goddelijk gerecht!
Ik ben het nu aan het eten en ik wou even mededelen dat ik het heerlijk vind!
Bedankt voor dit super gerecht!
Heerlijk ja! Heb je het toevallig ook gemaakt of ben je gewoon supersonisch snel!
Haha dit recept heb ik van je website en net zelf gemaakt. Maar echt omnomnom goddelijk!!
Ohh haha! Ik dacht dat je de noodles bedoelde Ja de courgetti scampi is echt smullen ja
Kook je de courgette slierten?
Hoi Jolanda, ik kook de slierten niet, alleen kort meebakken ?
Wat kun je ipv garnalen gebruiken? Klinkt heerlijk maar hou eeeecht niet van vis
Het kan ook prima met kipfilet Bianca! ?
Moet reageren, ook al heb ik het nog niet gemaakt, want gaat hem zeker worden.
Wat heb je toch een fantastische recepten, want gisteren jouw spinaziesalade gemaakt en beetje anders. ??
Geitenkaas uitverkocht en gerookte zalm genomen. Veldsla i.p.v. spinazie, maar lekker!!!!
1000 Maal bedankt!
Hoi Leonne,
Leuk dat je mijn recepten lekker vindt! Jij bedankt voor het volgen en ik doe het met plezier dus graag gedaan!
Groetjes Oanh
Toch een vraag, want met 6 garnalen, kan ik niet zoveel.
Koop je ze bevroren bij de Aldi of iets dergelijks of vers?
Wat staat er dan op de verpakking?
Kocht laatst tijgergarnalen, maar vind ik een beetje overdreven voor dit gerecht en past beter bij een cocktail.
Hoi Leonne,
Ik haal meestal een hele zak bij de toko en dan vries ik het in. Als ik een gerecht naak pak ik de hoeveelheid die ik nodig heb en stop ik de rest weer in de vriezer.
Hier is een link van mijn favo garnalen 🙂
http://www.vosvis.nl/producten/garnaal/black-tiger-1620-ep-bt/
Groetjes Oanh
hoi allemaal, ik vraag me steeds af of jullie het zout daarna van de gourgetti vegen? of is het gewoon een kleine hoeveelheid die je erop op doet? het recept luikt me heerlijk en ga ik zeker maken ?
Het is niet perse nodig om zout te strooien Magda. Als je de courgetti kort meebakt komt er weinig tot geen vocht vrij 🙂 Dit gerecht heb ik gemaakt toen ik net begon met bloggen en ik heb het recept daarom ook iets aangepast!
Groetjes Oanh
Jawel gemaakt, maar de pot pesto stond te schimmelen ? en, nou ja, snel een ander idee en had nog spek van de de omhulde geitenkaasjes en met de schaar snel 2 plakken in stukjes geknipt.
In de pan met wat olie, garnalen even flink aangebakken en de knoflook/kruidenkaas erbij. Beetje witte wijn erbij om alles los te roeren.
Apart gezet en de courgetti gebakken.
Het bord gegarneerd met parten citroen, wat halve kerstomaatjes, pecannoten en overstroomd met Parmesaan.
Heerlijk en behoorlijk machtig, maar als diner met een goed glas witte wijn ……uit de kunst.
Bedankt wederom en na mijn eigen proeverij, ga ik het de volgende keer voor vrienden of iets anders serveren.
OMG dit is echt mijn favoriete courghetti gerecht <3 Zo lekker (en nog leuker; zo simpel!)
Dat is leuk om te lezen Judith! Fijn dat je hebt genoten! 🙂
Groetjes Oanh
Klinkt echt heerlijk! Welke kruidenkaas kan ik het beste gebruiken?
Alvast bedankt!
Ik heb de kruidenkaas van Garlan gebruikt! 🙂