Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Creamy prei met zalmfilet!

  • Bereidingstijd: 25 minuten
  • Porties: 2
  • Aantal koolhydraten: 14 g khd

Omschrijving

Gebruik deze rasp om courgette slierten te maken of deze veggie ricer om rijst te maken van groenten. Heerlijk bij de creamy prei met zalm!


Ingrediënten

  • 25 g uien
  • 175 g prei
  • 1 teentje knoflook
  • 150 g kastanjechampignon
  • 2 el kokosolie
  • snuf peper
  • snuf Italiaanse kruiden
  • 250 ml kookroom
  • 50 g parmezaanse kaas
  • 500 g zalmfilet
  • 50 g tommies

Bereidingswijze

Snijd de uien klein en de prei in ringen.
Kneus het knoflookje en snijd de champignons in plakjes.
Verwarm de kokosolie in de pan en fruit het ui, knoflook en de prei.
Voeg champignons, peper en de Italiaanse kruiden toe en bak het geheel enkele minuten op middelhoog vuurtje.
Schenk de kookroom bij het geheel, rasp de parmezaanse kaas erbij,  breng het aan de kook en laat de saus wat indikken.
Leg de zalm er in zijn geheel bij. Het gerecht is klaar zodat de zalm mooi gaar is geworden.
Snijd ondertussen de Tommies doormidden en voeg die er in de laatste minuten toe.

Garneer het gerecht met parmezaanse kaas en verse peterselie.


Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, zalm, prei, creamy, romig, diner