Creme brulee speculaas

De afgelopen dagen ben ik in de weer geweest met recepten waarbij ik veel eiwitten heb gebruikt. Met de overgebleven eidooiers heb ik deze smaakvolle romige crème brûlée gemaakt. Dit is een van onze lievelingsdesserts, lekker romig met het liefst een krokant laagje. Als laatst heb ik de speculoos koekjes over de crème brûlée verkruimeld voor een heerlijke en krokante toevoeging!

Meer eidooiers over? Maak dan deze koolhydraatarme vla of deze chocolade mug cake!

Bekijk mijn kookboeken hier voor meer exclusieve recepten!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Creme brulee speculaas

  • Bereidingstijd: 1,5 uur + 1 uur opstijven
  • Porties: 2 porties
  • Aantal koolhydraten: 5 g khd per crème brulee

Ingrediënten


Bereidingswijze

Verwarm de oven op 120c.

Verwarm de slagroom in een pannetje met de vanille-extract en erythritol.
Klop de eidooiers luchtig en giet er een beetje hete slagroom bij en blijf roeren.
Meng al roerend de eidooiers bij de rest van de slagroom in de pan en roer tot het mengsel wat steviger is geworden.

Schenk het mengsel over 2 oven bestendige schaaltjes.
Leg de schaaltjes in een braadslee gevuld met heet water en bak de crème brûlée 55 minuten in de oven.

Laat de crème brûlée afkoelen en leg het minimaal 1 uur in de koelkast.

Strooi erythritol gelijkmatig over de bakjes en karameliseer de crème brûlée met een gasbrander (of grill het goudbruin in de oven).

 


Notities

Karamelliseer of grill en garneer de creme brulee voor het uitserveren, zodat het nog lekker knapperig is!

Sleutelwoorden: koolhydraatarm, glutenvrij, creme brulee, low carb, keto, suikervrij, speculoos, speculaas, toetje, dessert,

Deel, tag en win!

Deel gezellig je gemaakte recepten uit de kookboeken of website in de Facebookgroep en/of op Instagram en maak elke maand kans op een giftcard ter waarde van €50,- te besteden bij www.oanhswinkeltje.nl 
Vergeet mij niet te taggen zodat ik je niet kan missen!

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.