Het is zondag en dat vraagt om een verwen moment bij de koffie
Ik heb deze custard cakejes gemaakt omdat ze afgelopen woensdag werden verzocht voor de wednesday challenge.
Ik kreeg er helemaal trek in en nu kunnen we er allemaal van gaan genieten! 🙂
Ik heb deze vormpjes gebruikt!
Hier komt het recept!
Ingrediënten 6 stuks
1.7khd per stuk- 130 ml ongezoete amandelmelk
- 2 tl vanille-aroma
- 10 g Sukrin+
- 15 ml ongezoete amandelmelk
- 15 g arrowroot (of johannesbroodpitmeel. niet 1 op 1 te vervangen. Doe beetje bij beetje arrowroot of johannesbroodpitmeel totdat je een stevig papje hebt)
- 1 eidooier
Cake:
- 2 eieren gesplitst
- 120 g amandelmeel
- 2 tl wijnsteenbakpoeder
- snufje zout
- 20 g Sukrin+
- 2 tl vanille-aromat
- 40 g Griekse yoghurt
- 25 g gesmolten boter
Bereidingswijze:
Verwarm 130 ml amandelmelk in een pan samen met de vanille en stevia.
Meng ondertussen in een apart bakje het overige amandelmelk met arrowroot tot een stevig papje (doe er meer arrowroot bij als het te waterig is of meer amandelmelk als het te stevig is)
Doe het in de pan bij de verwarmde amandelmelk en blijf roeren totdat het in is gedikt.
Haal de pan van het vuur en roer het eidooiertje erbij.
Verwarm de oven op 180c.
Splits de eieren en klop de eiwitten stijf met een snufje zout.
Doe de rest van de ingrediënten (ook de eidooiers) bij de stijfgeklopte eiwitten en als laatst de gesmolten boter.
Doe het in de bakvormpjes en doe 2 tl custard over het cakebeslag.
Bak de custardcakjes 25 minuten in de oven (totdat de cake mooi goudbruin is geworden)
Garneer de cakejes tot slot met Sukrin Melis en geniet!
X
Er staat geen aantal bij hoeveel khd het is per stuk.
Ziet er wel heerlijk uit zo cakeje ?
Ziet er lekker uit! Maar hoeveel johannesbroodpitmeel moet je dan gebruiken als je het niet 1 op 1 mag verwisselen?
Net zoveel johannesbroodpitmeel bij de melk doen totdat je een stevig papje krijgt 🙂
Is de sukrin voor iets anders te vervangen? …. er is hier verder niks open waar ik dat even kan halen en …i need them haha
Ik lees 1,7 per stuk, staat bovenaan onder ingrediënten