Vandaag heb ik voor de zoete trek deze overheerlijke donut cakejes gebakken. Ze zijn mega lekker geworden! Lekker zacht, heerlijk van smaak en ook nog eens leuk om te maken. Ik heb ze gemaakt met blauwe bessen, maar met frambozen, aardbeien of bijvoorbeeld stukjes chocolade zijn ze ook echt genieten geblazen!
Ik heb de donut cakejes gebakken met deze BPA vrije bakvorm.
Bekijk mijn kookboeken hier voor meer exclusieve recepten!
PrintDonut cakejes
- Bereidingstijd: 25 minuten
- Porties: 6 stuks
- Aantal koolhydraten: 2 g khd per stuk
Ingrediënten
- 100 g amandelmeel (klik)
- 10 g eiwitpoeder (klik)
- 2 tl vanille-extract (klik)
- 30 g erythritol (klik)
- 2 tl wijnsteenbakpoeder (klik)
- snufje zout
- 50 g gesmolten koolhydraatarme witte chocolade (klik)
- 40 ml ongezoete melk
- 2 eieren
- 25 g blauwe bessen
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 160c.
Meng alle ingrediënten tot een egaal mengsel en verdeel het over 6 bakvormpjes.
Bak de donut cakejes 20 minuten goudbruin in de oven.
Laat ze even afkoelen en garneer ze eventueel met poedersuikervervanger (klik).
Sleutelwoorden: donut, donuts, koolhydraatarm, koolhydraatarme, glutenvrij, glutenvrije, cake, cakejes, blauwe bessen, bessen, keto, lowcarb,
Heb je mijn ebook makkelijke en snelle recepten al gezien?