Donuts!

Donuts!


Ik heb eerder donuts gemaakt, alleen waren die erg amandelmelerig en iets te droog.
Dit recept is helemaal perfect en een goede basis voor allerlei lekkere smaakjes!
Ik heb er een kaneel twist aan gegeven, speculaas/koekkruiden twist, chocolade twist en een glazuurtje van de Sukrin Melis! (suikervrije poedersuiker)

Ik heb deze bakvormpjes gebruikt

Hier komt het recept!

Ingrediënten 5 donuts

1.5khd per donut (excl. topping)

  • 25 g roomboter
  • 100 g amandelmeel
  • 2 eieren
  • 40 g roomkaas (philadelphia naturel)
  • 25 g Sukrin+
  • 1 tl wijnsteenbakpoeder
  • snufje zout
  • 1 tl vanille-aroma

Toppings:

  • Glazuur: 10 g Sukrin Melis gemengd met enkele tl water
  • 20 g puurste chocolade
  • pure hagelslag

Bereidingswijze:

Verwarm de oven op 180c.
Smelt de boter en meng het amandelmeel, de eieren, roomkaas, stevia, bakpoeder, zout en vanille tot een egaal mengsel.
Verdeel het mengsel over 5 donut vormpjes en bak de donuts 25 minuten in de oven.
Doe de toppings op de donuts (laat de chocolade uitharden in de koelkast) en geniet!

X

3 Reacties

  1. Deze net gemaakt…. en wat zijn ze lekker.
    Heb er een paar met normaal deeg gemaakt en een paar met koekkruiden.
    Ze zijn echt onwijs lekker en een aanrader.

  2. WoW dit word mijn nieuwe verslaving!
    Ik heb ze in mijn tefal mulitigrill gemaakt met de donut platen.
    Na drie minuten zijn ze al klaar!! Heerlijk en snel.

Laat een reactie achter op Silvia Cancel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*