Al speurende op de spotta app kwam ik runderlappen tegen voor een mooi prijsje!
Reden zat om een stoofpotje te maken! 😀
Ingrediënten 3 personen:
4.5khd per persoon
600gram runderlappen
1 tomaat
1 el tomatenpuree
1 ui
2 tenen knoflook
25gram boter
4 el rode wijn azijn
1 bouillon
1 tl chilipoeder
1 tl oregano
1 tl tijm
3 laurierblaadjes
water
Bereidingswijze:
Snijd het vlees in stukken, vervolgens de uien, tomaten en knoflook
Smelt de boter in de pan en voeg vervolgens het vlees, de uien, tomaten en knoflook toe
Voeg daarna de rest van de kruiden/ingrediënten toe
Bak het vlees een paar minuten aan en voeg tot slot het watert toe, het vlees moet net onder staan
Nu is het een kwestie van geduld hebben en af en toe roeren en water bijvoegen zodat het niet aankoekt en het vlees altijd voorzien wordt van een laagje vocht
Ik heb het vlees 8 uur laten stoven en ben elk half uurtje gaan roeren en heb elke keer wat water toegevoegd 🙂
Na al het geduld kun je nu smullen van een heerlijke stoofpot 😀
Eet smakelijk! 🙂
Ingrediënten 2 broodjes:
3khd per broodje
5 el amandelmeel
2 el gebroken lijnzaad
snufje bakpoeder
snufje zout
1 ei
1 el roomboter
snufje oregano
snufje tijm
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 160c
Smelt de boter en voeg vervolgens alle ingrediënten samen
Meng alles goed door elkaar en spreid het mengsel dan uit over bakpapier
Bak het dan voor 20minuten in de oven, draai het om en dan vervolgens weer 10minuten
Ik denk dat ik liever een zacht broodje heb, die moet ik nog even bedenken 🙂
Maar voor nu is dit een prima oplossing 😉
Eet smakelijk! 😀
U heeft leuke recepten.
Dankjewel! Je mag wel jij zeggen hoor! ? Ik ben immers nog maar 28 jaar oud ?
Oh … alweer zo’n lekker recept. Ik kom dagen tekort ?
Haha! Wat een feest dat eten he! ?
Heb je deksel erop gehouden? Of zonder deksel? Hier staat het nu te pruttelen, maar het blijft gewoon waterig.
Hoi Ramona,
Ik heb de deksel op de pan gedaan maar wel een met een kiertje ? Ik heb er 8 uur over gedaan, langzamerhand moet het meer binden ☺️
Groetjes Oanh
Bedankt voor je snelle antwoord! Ik ga het op een keertje zetten
Graag gedaan! ? Af en toe even kijken of het niet aankoekt ?
Bedoel je 1 bouillonblokje?
Hoi Sylvia,
Dat klopt! 🙂
Groetjes Oanh
Kan dit ook met hachee vlees?
Jahoor! 🙂
Acht uur datbis wel heel lang,kan je ook een kortere tijd aanhouden.De tijd die je normaal aanhoudt bij het maken draadjesvlees. Dat laat ik zo een uurtje of 3 op staan
Tuurlijk kan dat Matthy! 🙂
Dank je
Ik ben nooit zolang achter elkaar thuis overdag 😉😉
Wat is dit ongelooflijk lekker. Ik heb het vandaag gegeten met een jungelbroodje en kruidekaas erop. Heeeeeerlijk