Omschrijving
Klik op de gekleurde ingrediënten om te zien welke producten ik gebruik.
Ingrediënten
- 600 g runderlappen
- 1 tomaat
- 1 el tomatenpuree
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 25 g boter
- 4 el rode wijn azijn
- 1 bouillon
- 1 tl chilipoeder
- 1 tl oregano
- 1 tl tijm
- 3 laurierblaadjes
- water
Ingrediënten 2 broodjes:
3 g khd per broodje
- 5 el amandelmeel
- 2 el gebroken lijnzaad
- 1 tl wijnsteenbakpoeder
- snufje zout
- 1 ei
- 1 el roomboter
- snufje oregano
- snufje tijm
Bereidingswijze
Snijd het vlees in stukken, vervolgens de uien, tomaten en knoflook.
Smelt de boter in de pan en voeg vervolgens het vlees, de uien, tomaten en knoflook toe.
Voeg daarna de rest van de kruiden/ingrediënten toe.
Bak het vlees een paar minuten aan en voeg tot slot het watert toe, het vlees moet net onder staan.
Nu is het een kwestie van geduld hebben en af en toe roeren en water bijvoegen zodat het niet aankoekt en het vlees altijd voorzien wordt van een laagje vocht.
Ik heb het vlees 8 uur laten stoven en ben elk half uurtje gaan roeren en heb elke keer wat water toegevoegd.
Verwarm de oven voor op 160c.
Smelt de boter en voeg vervolgens alle ingrediënten samen.
Meng alles goed door elkaar en spreid het mengsel dan uit over bakpapier.
Bak het dan voor 20 minuten in de oven, draai het om en dan vervolgens weer 10 minuten.
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, stoof, stoofpot, draadjesvlees