Je hebt de Dubai reep rage vast al eens voorbij zien komen. Een chocoladereep gevuld met een heerlijke crispy pistache vulling, overgevlogen uit Dubai. De “normale” dubai reep zit bomvol koolhydraten dus werd het hoog tijd om er een koolhydraatarme draai aan te geven! Ik heb de pistache, die gemiddeld 10 g khd bevat wel in het recept gehouden omdat het anders wel een hele andere reep werd naar mijn idee. (Als je de pistache te hoog vindt in koolhydraten, kun je de pistache vervangen met bijvoorbeeld pompoenpitten) Maar de crispy kadayif heb ik vervangen met amandelschaafsel. Ik heb deze koolhydraatarme chocolade gebruikt uit mijn winkeltje. De repen zijn helemaal niet moeilijk om te maken, juist erg leuk en een beetje kliederen met chocolade is al een feestje. Letterlijk finger licking good!
Ik heb de repen gemaakt met deze bakvorm. Het perfecte formaat en niet alleen goed voor broodjes en cakejes, maar dus ook voor muesli bars, eiwitbars en dus deze Dubai chocolade repen!
Klik hier voor meer chocolade recepten.
Bekijk mijn kookboeken hier voor meer exclusieve recepten! (Boek 2 & 7 staan tijdelijk in de aanbieding! )
PrintDubai repen
- Bereidingstijd: 1 uur
- Porties: 3 repen
- Aantal koolhydraten: 6 g khd per reep
Ingrediënten
- 100 g gepelde pistache noten
- 35 g amandelschaafsel
- 1 el roomboter
- 10 g erythritol (klik)
- klein snufje zout
- 1/2 tl amandel-extract (klik)
- 30 g koolhydraatarme witte chocolade (klik)
- 100 g pure gesmolten chocolade (klik)
- optioneel: (1 tl tahini)
Bereidingswijze
Maal de pistache noten met een keukenmachine tot een soort pasta.
Bak de amandelschaafsel in een pan met boter goudbruin en knapperig.
Meng de pistache pasta (eventueel de tahini) met de erythritol, zout, amandel extract en amandelschaafsel tot een romige pasta.
(voeg eventueel extra olijfolie toe)
Smelt beide chocolade au bain-marie en verdeel de witte chocolade speelt over 3 vormpjes.
Verdeel de pure chocolade erover en neem de randjes mee. (houd wat over voor over de pistache vulling)
Leg de vorm een aantal minuten in de vriezer zodat het kan uitharden.
Vul de 3 vormpjes met de pistache vulling en verdeel de resterende chocolade erover.
Leg het nogmaals een half uur in de vriezer.
Sleutelwoorden: dubai, reep, koolhydraatarm, koolhydraatbeperkt, chocolade, suikervrij,
Deel, tag en win!
Deel gezellig je gemaakte recepten uit de kookboeken of website in de Facebookgroep en/of op Instagram en maak elke maand kans op een giftcard ter waarde van €50,- te besteden bij www.oanhswinkeltje.nl
Vergeet mij niet te taggen zodat ik je niet kan missen!
Misschien een domme vraag maar je gebruikt hier toch ongebrande en ongeroosterde pistache noten?
★★★★★
Hi Joyce,
Het maakt voor het recept niet uit, net wat je zelf lekker en prettig vindt! 🙂
Groetjes Oanh
Heb ze gemaakt heerlijk de Dubai repen
Ohh wat leuk dat je de Dubai repen hebt gemaakt Elsbeth! Fijn dat je hebt genoten 🙂
Liefs Oanh
Lijkt me heerlijk! Welke vorm gebruik je hiervoor?
Als het goed is staat het bij het recept Audry! Het zijn deze bakvormpjes 🙂 https://www.oanhswinkeltje.nl/product/934856/lage-broodjes-bakvorm
Liefs Oanh
Oooh sorry je heb helemaal gelijk, helemaal overheen gelezen. Dank je wel 😊