Ingrediënten
- 100 g gepelde pistache noten
- 35 g amandelschaafsel
- 1 el roomboter
- 10 g erythritol (klik)
- klein snufje zout
- 1/2 tl amandel-extract (klik)
- 30 g koolhydraatarme witte chocolade (klik)
- 100 g pure gesmolten chocolade (klik)
- optioneel: (1 tl tahini)
Bereidingswijze
Maal de pistache noten met een keukenmachine tot een soort pasta.
Bak de amandelschaafsel in een pan met boter goudbruin en knapperig.
Meng de pistache pasta (eventueel de tahini) met de erythritol, zout, amandel extract en amandelschaafsel tot een romige pasta.
(voeg eventueel extra olijfolie toe)
Smelt beide chocolade au bain-marie en verdeel de witte chocolade speelt over 3 vormpjes.
Verdeel de pure chocolade erover en neem de randjes mee. (houd wat over voor over de pistache vulling)
Leg de vorm een aantal minuten in de vriezer zodat het kan uitharden.
Vul de 3 vormpjes met de pistache vulling en verdeel de resterende chocolade erover.
Leg het nogmaals een half uur in de vriezer.
Sleutelwoorden: dubai, reep, koolhydraatarm, koolhydraatbeperkt, chocolade, suikervrij,