Dumplings

Vandaag heb een hele hoop recepten gemaakt met rijstvellen (koolhydraatbeperkt) waaronder deze kroepoek.
Deze dumplings heb ik ook gemaakt en zijn geschikt ook weer geschikt als je koolhydraatbeperkt eet. 1 rijstvel bevat namelijk 6 gram koolhydraten. Voor 4 dumplings heb ik 2 rijstvellen gebruikt, dus in totaal was het 12 g khd aan dumpling.

Het was super leuk om te maken en nog lekkerder om op te eten! Ik had geen stoommandje of stoompan, dus heb ik een grote pan gebruikt, daar een laagje water in gedaan, een kommetje op z’n kop in de pan gelegd met daar bovenop een bordje. Dat is het zelfde effect met benodigdheden die je gewoon thuis al in de kast hebt staan!

Uiteindelijk zag het er zo uit in mijn geïmproviseerde stoompan!

Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten.
Wisten jullie dat de boek 2 & 7 tijdelijk voor zijn afgeprijsd! (klik hier een neem gauw een kijkje)

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Dumplings

  • Bereidingstijd: 20 minuten
  • Porties: 1 portie
  • Aantal koolhydraten: 12 g khd

Ingrediënten

  • 2 rijstvellen
  • 10 garnalen (ik heb black tiger garnalen gebruikt)
  • 1 teentje knoflook
  • een beetje vers geraspte gember
  • 3 cm stukje lente ui
  • snuf peper

Bereidingswijze

Maak de stoompan gereed.
Heb je net als ik geen stoompan?
Pak dan een grote pan, leg een kommetje ondersteboven in de pan en schenk wat water in de pan.
Leg bovenop het bakje dat ondersteboven staat weer een bordje en leg daar de dumplings straks op met de deksel op de pan zodra het water kookt.

Snijd de garnalen en knoflook fijn.
Rasp er wat verse gember bij en snijd de lente ui in dunne ringen.
Meng de lente ui en peper door de garnalen.
Knip de rijstvellen doormidden, maak de rijstvellen nat met warm water en leg het garnalen mengsel in het midden.
Vouw de dumpling dicht en leg het in de stoompan.
Stoom het voor ongeveer 5 minuten, totdat de garnalen mooi roze, gaar zijn gestoomd.
Garneer de dumplings met lente ui, verse koriander, sesamzaadjes en sojasaus.


Sleutelwoorden: koolhydraatbeperkt, dumpling, rijstvellen,

Deel, Tag en win!

Heb je een recept gemaakt uit de kookboeken of website?
Deel je creaties gezellig in de Facebookgroep en/of op Instagram
en maak elke maand kans op een giftcard ter waarde van €50,- te besteden bij www.oanhswinkeltje.nl
Vergeet mij niet te taggen zodat ik je niet kan missen!

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.