Ingrediënten
- 2 rijstvellen
- 10 garnalen (ik heb black tiger garnalen gebruikt)
- 1 teentje knoflook
- een beetje vers geraspte gember
- 3 cm stukje lente ui
- snuf peper
Bereidingswijze
Maak de stoompan gereed.
Heb je net als ik geen stoompan?
Pak dan een grote pan, leg een kommetje ondersteboven in de pan en schenk wat water in de pan.
Leg bovenop het bakje dat ondersteboven staat weer een bordje en leg daar de dumplings straks op met de deksel op de pan zodra het water kookt.
Snijd de garnalen en knoflook fijn.
Rasp er wat verse gember bij en snijd de lente ui in dunne ringen.
Meng de lente ui en peper door de garnalen.
Knip de rijstvellen doormidden, maak de rijstvellen nat met warm water en leg het garnalen mengsel in het midden.
Vouw de dumpling dicht en leg het in de stoompan.
Stoom het voor ongeveer 5 minuten, totdat de garnalen mooi roze, gaar zijn gestoomd.
Garneer de dumplings met lente ui, verse koriander, sesamzaadjes en sojasaus.
Sleutelwoorden: koolhydraatbeperkt, dumpling, rijstvellen,