Ingrediënten
- 5 g knoflook
- 5 g verse gember
- 80 g tofu
- 75 g witte kool
- 10 g uien
- 25 g geraspte wortel
- 1/2 el sesamolie
- 1/2 el sojasaus
- snufje zout
- snufje peper
- 6 rijstvellen
Dip sausje:
- 4 el koolhydraatarme sweet chili saus (klik hier)
- 2 el sojasaus
- 1 el olijfolieÂ
- 1/4 tl sambalÂ
- 2 el gesneden lente-ui
- 1 tl sesamzaadjes
Bereidingswijze
Pers de knoflook en gember fijn en prak de tofu.
Snijd de kool en uien in kleine dunne reepjes en meng het met de wortel en de rest van de ingrediënten.
Week een rijstvel in warm water en leg 1/6 deel van de vulling op de rijstvel.
Vouw de rijstvel dicht door de rijstvel aan alle kanten dicht te vouwen.
Herhaal dit 5 keer en bak de dumplings voorzichtig goudbruin in een pan met olie of voorzichtig in de airfryer op een vel bakpapier.
Maak het dipsausje door de ingredienten te mengen tot een smaakvolle dipsaus.
Notities
De dumplings zijn best kwetsbaar. Als ze stuk scheuren kan je een dubbele laag rijstvel gebruiken voor de dumplings.Â
Sleutelwoorden: koolhydraatarm, dumpling, dumplings, keto, low carb, dimsum