Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Empanadas!

  • Bereidingstijd: 45 minuten
  • Porties: 2
  • Aantal koolhydraten: 2.4 g khd per portie

Ingrediënten

  • 150 g geraspte mozzarella 
  • 30 g roomkaas
  • 40 g amandelmeel
  • 2 eidooiers
  • 1/4 tl xanthaangom (klik hier)
  • snufje zout

    Vulling:

  •  10 g uien
  • 1 teentje knoflook 
  • 125 g gehakt
  • 2 el kokosolie 
  • 10 g tomatenpuree
  • snufje paprikapoeder
  • snufje knoflookpoeder
  • snufje Italiaanse kruiden
  • snufje peper
  • snufje zout

  • 1 eidooier

Bereidingswijze

Smelt de geraspte mozzarella met de roomkaas in een pannetje. Meng de gesmolten kaas met de amandelmeel, xanthaangom, zout en de eidooiers tot een deeg. Leg het tussen een vel bakpapier en rol het tot een groot plak van 30cm x 15cm. Leg het plak deeg in de koelkast. 
Verwarm de oven op 175c. Maak ondertussen de vulling door de ui en knoflook fijn te snijden. Rul het gehakt samen met de ui en knoflook in een pan met kokosolie. Voeg de tomatenpuree en de rest van de kruiden toe en bak het geheel totdat het gehakt gaar is gebakken. Snijd 2 vierkanten uit het grote plak deeg en verdeel het gehakt over de 2 plakken deeg. Vouw het voorzichtig dicht in de vorm van een driehoek en smeer de eidooier erover. Bak de empanadas 20 minuten goudbruin in de oven.

 


Sleutelwoorden: koolhydraatarm, keto, low carb, empanada, pastei, pasteitjes