Eton Mess

Vanochtend heb ik merengue gebakken waarmee ik deze verrukkelijke Eton Mess heb gemaakt. Het is een dessert die bestaat uit merengue, room en aardbeien. Ik heb in plaats van de aardbeien frambozen gekozen met nog een beetje extra suikervrije frambozenjam (klik) en voor de extra lekker, heb ik er heerlijke speculoos koekjes (klik) uit het winkeltje bij verkruimeld. Je kunt de merengue perfect een dagje eerder bakken. Zorg er wel voor dat ze goed droog gebakken zijn zodat ze lekker crunchy blijven!

Het is super makkelijk om te maken, omdat het een kwestie is van de glaasjes om en om vullen met de ingrediënten. De merengue kun je dus van tevoren al klaarmaken. Dan is het alleen nog even opscheppen voordat je het gaat uit serveren!

Klik hier voor meer kerst recepten!

Bekijk mijn kookboeken hier voor meer exclusieve recepten. (nog maar eventjes in de aanbieding!)

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Eton Mess

  • Bereidingstijd: 15 minuten + 2,5 uur oven
  • Porties: 4 porties
  • Aantal koolhydraten: g khd per portie

Ingrediënten


Bereidingswijze

Maal de erythritol tot poeder.
Splits de eieren en klop de eiwitten goed stijf voor ongeveer 8 minuten met het zout, wijnsteenbakpoeder en xanthaangom.
Voeg tijdens het mixen in de laatste minuut de vanille- of koffie-extract, gemalen erythritol en eventueel kaneel.

Verwarm de oven op 90c.
Spuit met behulp van de spuitzak toefjes merengue en bak de merengue 2 tot 2,5 uur in de oven en laat de merengue 30 min – 1 uur afkoelen met de deur dicht

Check of de merengue goed droog is gebakken, bak eventueel de merengue nog een half uur langer.

Maak de room door de slagroom met de mascarpone en erythritol luchtig te mixen.
Maak de Eton mess door de speels de glaasjes te vullen met verkruimelde koekjes, jam, frambozen en merengue.


Sleutelwoorden: merengue, Eton, mess, Eton mess, pavlova, koolhydraatarm, suikervrij, kerst, dessert,

Deel, tag en win!

Deel gezellig je gemaakte recepten uit de kookboeken of website in de Facebookgroep en/of op Instagram en maak elke maand kans op een giftcard ter waarde van €50,- te besteden bij www.oanhswinkeltje.nl 
Vergeet mij niet te taggen zodat ik je niet kan missen!

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.