Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Feestelijke slagroomtaart!

  • Bereidingstijd: 50 minuten
  • Porties: 8
  • Aantal koolhydraten: 5.5 khd per punt

Omschrijving

Ik heb deze springvorm gebruikt.

disclaimer: ik heb het recept exact dubbel gemaakt omdat ik een exclusief grote en hoge taart wilde. Je kan er dan zeker 12 punten uit halen. Voor een normale taart die jullie van mij gewend zijn maak je onderstaand recept. Daar kan je 8 punten uit halen


Ingrediënten

Cake:


Vulling:

Topping:


Bereidingswijze

Verwarm de oven op 160c.
Splits de eieren en mix het eiwit stijf met een snufje zout.
Meng in een aparte kom de eidooiers luchtig en voeg daar de Griekse yoghurt, eiwitpoeder, erythritol en vanille aan toe en meng het tot een egale massa.
Voeg tot slot de amandelmeel, boter, bakpoeder en zout toe en roer het geheel tot een mooi egaal mengsel.
Roer luchtig de stijfgeklopte eiwitten bij het mengsel en schep het mengsel in de springvorm. 
Bak de cake 25 minuten in de oven.

Maak ondertussen de vulling door alle ingrediënten te mixen tot een stevige massa.

Laat de cake zodra deze gebakken is goed afkoelen.
Snijd de cake in 3 plakken, smeer de vulling uit over de laagjes cake en leg de laagjes op elkaar.
Verdeel de rest van de vulling over de taart en versier de zijkanten met amandelschaafsel, de bovenkant van de rand met fijngehakte chocolade en de bovenkant met aardbeien.
Klop tot slot de slagroom stijf met de erythritol en versier de bovenkant van de taart met slagroom.

 


Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, slagroom, taart, feest, gebak,