Ingrediënten
- 55 g gesmolten roomboter
- 125 g amandelmeel (klik)
- 5 g eiwitpoeder (klik hier)
- 35 g stroopvervanger (klik hier)
- 50 g bruine suikervervanger (klik)
- 1 ei
- 1 tl vanille-extract (klik)
- optioneel: kaneel, koekkruiden
- 1/2 tl xanthaangom (klik hier)
- 2 tl wijnsteenbakpoeder (klik)
- snufje zout
Bereidingswijze
Meng alle ingredienten tot een stevig beslag en laat het even rusten.
Verwarm een pannetje op middelmatig vuur, niet te hoog.
Maak ondertussen 15 bolletjes en leg de bolletjes in de pan.
Druk de bolletjes plat zodat je platte koekjes krijgt.
Kijk na ongeveer 5 minuten of de onderkant goudbruin is gebakken en draai ze dan voorzichtig om.
Herhaal dit bij alle koekjes en laat de koekjes vervolgens afkoelen.
Sleutelwoorden: koolhydraatarm, lowcarb, koekjes, pan, cake, keto, glutenvrij, Flakkeese, Kruukplaetjes,