Vandaag heb ik Flatbread gemaakt. Een handig basis recept waar je veel mee kan! Je kan het bijvoorbeeld als brood eten met je favoriete belegjes, gebruiken als pizzabodem. Je kan ze dun maken en gebruiken als een soort taco’s of wraps… Ik heb ze gekruid met Italiaanse kruiden. Ik zie het helemaal zitten om ze te beleggen met pesto, mozzarella, tomaat en basilicum. Heerlijk!
Ik heb de flatbread gemaakt op deze BPA vrije bakmat.
Bekijk mijn kookboeken hier voor meer exclusieve recepten.
Print
Flatbread
- Bereidingstijd: 35 minuten
- Porties: 4 porties
- Aantal koolhydraten: 2,5 g khd per portie
Ingrediënten
- 250 g geraspte mozzarella
- 160 g roomkaas
- 3 eieren
- 75 g amandelmeel (webshop)
- 1/2 tl xanthaangom (webshop)
- 3 tl wijnsteenbakpoeder (webshop)
- snufje zout
- 1 el Italiaanse kruiden (webshop)
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 160c.
Smelt de mozzarella met de roomkaas in een pannetje of magnetron.
Meng ondertussen het ei, amandelmeel, wijnsteenbakpoeder, xanthaangom en zout.
Kneed vervolgens de gesmolten kaas en het amandelmeel mengsel en maak 1 grote plak van het deeg.
Maak er een mooie grote flatbread van en strooi er Italiaanse kruiden over.
Bak de flatbread 25 minuten goudbruin in de oven.
Sleutelwoorden: koolhydraatarm, glutenvrij, low carb, keto, flatbread, broodjes, brood, pizzabodem,