Frambozengebak met chocolade uit de omeletmaker!



Voor deze Wednesday Challenge heb ik de omeletmaker gebruikt.
Man man man, wat is dat ding handig!
Een stuk sneller en zuiniger in vergelijking met de oven.
Daarnaast is deze beauty met frambozen en chocolade dankzij de omeletmaker ook super moist waar baksels uit de oven vaak wat droger kunnen uitpakken!

Ze zijn al op en OH WAT WAREN ZE LEKKER!
Ze is gemaakt zonder amandelmeel (waar een aantal om vroegen) en in 15 minuten tevoorschijn getoverd!
Gemaakt met de omeletmaker.
Als jullie geen omeletmaker hebben, kan ze ook worden gemaakt in de oven.
Ik zou dan bijvoorbeeld het beslag in muffin vormpjes doen of andere leuke vormpjes, en de cakejes ongeveer 25 minuten bakken tot ze mooi goudbruin zijn geworden!
 
Zijn jullie al benieuwd naar het recept? Hier komt ie:

Ingrediënten 2 stuks

8 khd per stuk

    • 3 eiwitten
    • snufje zout
  • 65 g kokosmeel (niet superfijne kokosmeel, maar lichtelijk grof)
  • 15 g Sukrin+
  • 1 tl wijnsteenbakpoeder
  • snufje zout
  • 65 g Griekse yoghurt
  • 2 tl vanille-extract
  • 15 g smelt chocolade
  • 20 g frambozen

Garnering:

  • frambozen
  • Sukrin Melis

Bereidingswijze:

Klop de eiwitten stijf met een snufje zout.
Meng in een aparte schaal de kokosmeel en de rest van de ingrediënten.
Spatel geleidelijk aan en luchtig het kokosmeel mengsel door de stijfgeklopte eiwitten.
Verdeel het mengsel over de 2 omelet vormpjes en bak ze 10 minuten.
Draai ze eventueel voorzichtig om zodat ze aan beide kanten mooi goudbruin zijn.
Garneer tot slot met verse frambozen en Sukrin Melis.

Geniet! X

Ps: Let op dat het dus geen superfijne kokosmeel is. De kokosmeel die ik heb gebruikt is wat grof. Als je merkt dat je beslag te droog is, voeg je wat meer Griekse yoghurt toe.

4 Comments

  1. Zou je eventueel de frambozen ( of bessen) ook door het beslag kunnen doen?
    Het lijkt me super-lekker!!

  2. Oanh, Zou dit ook kunnen in een wafelmaker?

Laat een antwoord achter aan Oanh Cancel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.