Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Oosterse biefstuk met groenten

  • Bereidingstijd: 20 minuten
  • Porties: 1
  • Aantal koolhydraten: 3khd

Omschrijving

Gebruik deze rasp om courgette slierten te maken of deze veggie ricer om rijst te maken van groenten. Heerlijk bij de oosterse biefstuk!


Ingrediënten

  • 1 stuk biefstuk
  • 2 kastanje champignons
  • 1/4 rode puntpaprika
  • 1 worteltje
  • 1/2 ui
  • klein handje taugé
  • 4 el sojasaus
  • 1 tl sesamolie
  • 1 tl sambal
  • snuf knoflookpoeder
  • 1 bosuitje
  • verse korianderblaadjes
  • 1/2 el geroosterde sesamzaadjes
  • 1 el bakboter

Bereidingswijze

Marineer de biefstuk in de sojasaus, sesamolie, sambal en knoflookpoeder.
(het lekkerst is als de biefstuk een paar uur in de marinade kan marineren).
Snijd de ui, wortel en paprika in ringen en de champignons in vieren.
Verwijder de flieberige worteltjes van de taugé.
Smelt 1 el boter in een pan en bak de biefstuk aan elke kant 2.5 minuut medium rare (doe de marinade erbij).
Haal de biefstuk uit de pan en vouw het in aluminiumfolie.
Bak vervolgens de ui, paprika, champignons en wortel in de overgebleven marinade en doe in de laatste minuut de taugé bij het geheel.
Snijd ondertussen de bosui in kleine stukjes en maak het bordje op met de groenten, in plakjes gesneden biefstuk.
Daaroverheen de gesneden bosui en strooi er tot slot verse koriander en sesamzaadjes over de biefstuk


Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, biefstuk, oosters, oosterse,