Frisse chiazaad pudding

Deze week maakte ik deze supermakkelijke en frisse blauwe bessenpudding met chiazaad. Een heerlijk licht toetje of ontbijtje dat je in een paar minuten maakt. De koelkast doet daarna het werk! Door het chiazaad krijgt de pudding die typische romige, puddingachtige structuur. Als je de chiazaad weg laat krijg je een romige mousse die je direct kunt opscheppen.

De smaken zijn fris en zomers. Blauwe bessen, een vleugje citroen en vanille. Ideaal om van tevoren te maken, perfect als toetje na het avondeten of als fris ontbijt om je dag goed te beginnen. Maak het ’s ochtends klaar voor ‘s avonds, of juist de avond ervoor voor een heerlijk relaxt begin van je dag.

Klik hier voor meer mousse recepten.

Bekijk mijn kookboeken hier voor meer exclusieve recepten! (Boek 6 & 7 zijn als combi deal afgeprijsd!)

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Frisse chia mousse

  • Bereidingstijd: 10 minuten + 4 uur opstijven
  • Porties: 2 porties
  • Aantal koolhydraten: 6,5 g khd per portie

Ingrediënten

  • 125 ml slagroom
  • 50 g roomkaas
  • 30 g erythritol (webshop)
  • 1 tl vanille-extract (webshop)
  • 3 el citroensap
  • beetje citroenrasp
  • 50 g blauwe bessen
  • 1 el chiazaad

Bereidingswijze

Meng alle ingredienten behalve de chiazaad tot een romig mengsel.
Roer als laatst de chiazaad door het mengsel en verdeel het over 2 glaasjes.

Laat het minimaal 4 uur in de koelkast opstijven.


Sleutelwoorden: chia, pudding, mousse, koolhydraatarm, suikervrij, bessen, keto, low carb, citroen, fris,

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.