Deze week maakte ik deze supermakkelijke en frisse blauwe bessenpudding met chiazaad. Een heerlijk licht toetje of ontbijtje dat je in een paar minuten maakt. De koelkast doet daarna het werk! Door het chiazaad krijgt de pudding die typische romige, puddingachtige structuur. Als je de chiazaad weg laat krijg je een romige mousse die je direct kunt opscheppen.
De smaken zijn fris en zomers. Blauwe bessen, een vleugje citroen en vanille. Ideaal om van tevoren te maken, perfect als toetje na het avondeten of als fris ontbijt om je dag goed te beginnen. Maak het ’s ochtends klaar voor ‘s avonds, of juist de avond ervoor voor een heerlijk relaxt begin van je dag.
Klik hier voor meer mousse recepten.
Bekijk mijn kookboeken hier voor meer exclusieve recepten! (Boek 6 & 7 zijn als combi deal afgeprijsd!)
Print
Frisse chia mousse
- Bereidingstijd: 10 minuten + 4 uur opstijven
- Porties: 2 porties
- Aantal koolhydraten: 6,5 g khd per portie
Ingrediënten
- 125 ml slagroom
- 50 g roomkaas
- 30 g erythritol (webshop)
- 1 tl vanille-extract (webshop)
- 3 el citroensap
- beetje citroenrasp
- 50 g blauwe bessen
- 1 el chiazaad
Bereidingswijze
Meng alle ingredienten behalve de chiazaad tot een romig mengsel.
Roer als laatst de chiazaad door het mengsel en verdeel het over 2 glaasjes.
Laat het minimaal 4 uur in de koelkast opstijven.
Sleutelwoorden: chia, pudding, mousse, koolhydraatarm, suikervrij, bessen, keto, low carb, citroen, fris,