Fruitige snelle mug cake

Fruitige snelle mug cake

De zon schijnt, ik heb nog wat fruit over en het is tijd voor een ontbijtje
Ik had trek in een warm ontbijtje met een lekkere kop thee
Deze mug cake is perfect om deze dag op te starten!
Snel gepiept, simpel en heerlijk!

Ingrediënten 1 portie:
4khd

1 el roomboter
1 ei
2 el amandelmeel
1 el kokosmeel
snufje bakpoeder
1 tl cacao nibs
stevia
vanille extract
wat besjes, frambozen, bramen, aardbeien (of natuurlijk andere lekkere dingen) 😉

Bereidingswijze:

Smelt de boter in het bakje of mokje waar je straks lekker uit gaat smullen
Voeg dan alle ingrediënten toe (het fruit als laatst) en meng alles goed samen
Laat het mokje een anderhalf minuut op volle toeren in de magnetron draaien
Doe er wat kokosrasp over voor de finishing touch (als je dat lekker vindt)

Eet smakelijk! Binnen no time heb je
een heerlijk warm ontbijtje 🙂

27 Reacties

  1. Wat heb je toch n geweldige ideeën. Echt heerlijk was het! Dankjewel!!!

  2. Heerlijk lijkt mij. Ik gebruik geen magnetron dus hoe lang en hoe heet mag het in de oven?

  3. Smaakt echt super! Bedankt voor het recept! Maar kan je de mug cake ook van te voren maken en dan bv meenemen naar je werk? Of word ie dan te hard?

    • Wat leuk dat het je smaakt Jessica ? Het cakeje wordt wel helaas wel hard ja ? Je zou eventueel alle ingrediënten (droog etc scheiden) meenemen en daar kunnen maken ?

  4. Wat zijn cacao nibs ?

  5. Kan je ipv cacao nibs ook cacao poeder gebruiken?

  6. Het smaakte heel bitter. Hoe kan dat nou. Ik had bakkingsoda erbij gedaan.

  7. Hoi Oanh,

    Ik heb even een vraagje. De mugcake vanochtend gemaakt…zo droog als hop. 🙁 Heb jij enig idee wat ik hieraan zou kunnen doen? Mijn magnetron is 750 watt. Thanks alvast!! 🙂 Grtz Marieke

  8. Zojuist deze Mug Cake gemaakt….. Heeeeeeerlijk, alleen een beetje droog maar dat komt omdat ik het cakeje iets te lang in de magnetron heb gedaan…. Ook heb ik er wat Walden Farm chocolade syrup door gedaan, wordt ie nog net ff wat smeuïger. Volgende keer ga ik de ingrediënten nog iets meer aanpassen…. Oanh your the best met je heerlijke recepten!??

    • Ohh leuk Erika!! Bedankt voor je compliment! ? En goed idee zeg die Walden siroop! ??

      Groetjes Oanh

  9. Majanda

    Vanochtend deze geprobeerd en de smaak was goed maar inderdaad ontzettend droog. Die tip van Griekse yoghurt of slagroom is het de bedoeling dat je dat er bij eet of kan dat door het beslagje om het smeuïger te krijgen?

    • Ohh je kunt er een scheutje ongezoete amandelmelk, slagroom of griekse yoghurt bij doen om het minder droog te maken Majanda!

  10. Stephanie

    Misschien een gekke vraag maar gebruik je gezouten of ongezouten roomboter voor de mugcake? (En andere recepten waarvoor je roomboter moet gebruiken) Alvast bedankt!

  11. Ik heb ipv amandelmeel , boekweitmeel gebruikt… en er kleine stukjes pure chocola in gedaan.
    Ook heb ik omdat er kokosmeel in zit , er wat melk bij gedaan.
    De hele substantie vloog erg snel boven de beker uit hahaha maar was daarna kurkdroog.. helaas.
    Zal het nu te lang in de magnetron hebben gestaan of is het wat anders wat mis is gegaan?

    • De melen zijn waarschijnlijk niet 1 op 1 vervangbaar. Als het te droog is, kun je er een scheutje slagroom of extra melk bij doen. Wellicht misschien iets korter. 🙂

  12. Dit cakeje vanmorgen gemaakt maar zonder cacaonibs. Ik heb het recept uit boek 1 op pagina 42 genomen.
    Het cakeje was heel goed gelukt qua structuur maar de smaak was echt niet lekker ? Je proefde geen amandel, boter of vanille. Het had een scherpe smaak.
    Dit had ik eerder ook al voor met een chocolademugcake en dacht toen dat de wel erg bittere chocolade er de oorzaak van was maar nu heb ik geen chocolade gebruikt en viel de smaak ook weer zo tegen.
    Vroeger nog mugcakes gemaakt maar dan zonder bakpoeder en stevia en die waren wel echt lekker. Ligt het dus aan één va deze ingrediënten?

  13. Linda Schreur

    hij smaakte super!! Ik heb er een kleine twist aan gegeven. Ik heb ipv de vanille-extract de amandelextract gebruikt. En de cacaonibs vervangen door een theelepeltje cacao. Maar al met al een geslaagd experiment! Dank je!!

Laat een reactie achter op Oanh Cancel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*