Fryske Dumkes

De Fryske dúmkes is een typisch Fries lekkernijtje en heeft de naam te danken aan de rechthoekige langwerpige vorm. De koekjes lijken namelijk op duimpjes (dúmkes is het Friese woord voor duimpjes). De koekjes zijn heerlijk gekruid met onder andere kaneel, anijs en gember. Voor een lekkere bite zitten er ook hazelnoten in verwerkt. Een absolute aanrader om te maken! Helemaal als je iets wilt smikkelen onder het genot van een heet kopje thee.

Klik hier voor meer koekjes recepten!

Bekijk mijn kookboeken hier voor meer exclusieve recepten!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Fryske Dumkes

  • Bereidingstijd: 35 minuten
  • Porties: 12 koekjes
  • Aantal koolhydraten: 0,8 g khd per koekje

Ingrediënten


Bereidingswijze

Verwarm de oven op 160c.
Hak de hazelnoten in stukjes (niet te fijn)
Splits de eieren en mix het eiwit stijf met een snufje zout.
Meng alle ingredienten bij de stijfgeklopte eiwitten en meng het tot een egaal deeg.
Maak 12 koekjes van het deeg en bak de fryske dumkes ongeveer 20 minuten goudbruin in de oven.

Laat de koekjes afkoelen zodat ze uitharden.


Sleutelwoorden: koolhydraatarm, glutenvrij, lowcarb, keto, koek, koekjes, koolhydraatarme, glutenvrije, Fryske, dumkes,

Deel, Tag en win!

Heb je een recept gemaakt uit de kookboeken of website?
Deel je creaties gezellig in de Facebookgroep en/of op Instagram
en maak elke maand kans op een giftcard ter waarde van €50,- te besteden bij www.oanhswinkeltje.nl
Vergeet mij niet te taggen zodat ik je niet kan missen!

4 Comments

  1. Avatar foto
    Esther Kooij

    Hoi hoi! Wat een leuk Fries recept! Kan ik de hazelnoten ook vervangen door amandelschaafsel?
    Groet, Esther

  2. Avatar foto
    Janny de Beer

    Als Frysk famke (Fries meisje) ga ik dit zeker een keer maken

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.