Ingrediënten
- 2 eiwitten van een ei
- snufje zout
- 40 g hazelnoten
- 45 g erythritol (klik)
- 150 g amandelmeel (klik)
- 1 tl anijszaad
- 1/2 tl anijspoeder
- 1/4 tl gemberpoeder
- 1/2 tl kaneel
- 60 g gesmolten roomboter
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 160c.
Hak de hazelnoten in stukjes (niet te fijn)
Splits de eieren en mix het eiwit stijf met een snufje zout.
Meng alle ingredienten bij de stijfgeklopte eiwitten en meng het tot een egaal deeg.
Maak 12 koekjes van het deeg en bak de fryske dumkes ongeveer 20 minuten goudbruin in de oven.
Laat de koekjes afkoelen zodat ze uitharden.
Sleutelwoorden: koolhydraatarm, glutenvrij, lowcarb, keto, koek, koekjes, koolhydraatarme, glutenvrije, Fryske, dumkes,