Gebakken groenten rijst

Gisteren maakte ik een soort roerbak van een hele hoop groenten. Bloemkool, prei en broccoli heb ik gebruikt, en weet zeker dat het ook heerlijk is met bijvoorbeeld wortel, peterseliewortel, pastinaak, paprika, courgette, kool… Bijna alles is er lekker bij! De trommelrasp maakt ook letterlijk binnen een handomdraai rijst van groenten, echt een aanrader!

Deze gebakken groenten rijst leent zich daarom ook perfect voor left-over groenten. Met blokjes ham is het ook verrukkelijk.. Of zoals wij hebben gedaan, lekker met een stuk kip uit de airfryer (of oven)!

Ik heb een hoop heerlijke kruiden gebruikt. Met behulp van deze super handige kruidenpotjes kun je in een oogopslag de lekkerste kruidencombi’s te maken!

Bekijk mijn kookboeken hier voor meer exclusieve recepten!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Groenten rijst

  • Bereidingstijd: 20 minuten
  • Porties: 3 personen
  • Aantal koolhydraten: 7,8 g khd per persoon

Ingrediënten

  • 400 g bloemkool
  • 200 g broccoli
  • 1/2 bouillonblokje
  • 2 tl paprikapoeder
  • 1/2 tl komijnpoeder
  • 1/2 tl korianderpoeder
  • 25 g ui
  • 75 g prei
  • 1 teen knoflook
  • 250 gehakt
  • 50 g tomatenpuree
  • optioneel: 2 tl sambal

Bereidingswijze

Rasp de bloemkool en broccoli met een rasp op deze handige trommelrasp.
Snipper het uitje, snijd de prei in ringen en pers de knoflook fijn.
Bak de ui en knoflook in een pannetje met olie.
Voeg na een minuutje het gehakt toe en bak het rul.
Voeg de geraspte groenten, bouillonblokje, kruiden en tomatenpuree (en eventueel sambal) toe.
Voeg eventueel een klein scheutje water toe.
Bak het geheel totdat de groenten beetgaar is gebakken.


Sleutelwoorden: nasi, groenten, rijst, koolhydraatarm, glutenvrij, keto, low carb, kip, wok,

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.