Ingrediënten
- 400 g bloemkool
- 200 g broccoli
- 1/2 bouillonblokje
- 2 tl paprikapoeder
- 1/2 tl komijnpoeder
- 1/2 tl korianderpoeder
- 25 g ui
- 75 g prei
- 1 teen knoflook
- 250 gehakt
- 50 g tomatenpuree
- optioneel: 2 tl sambal
Bereidingswijze
Rasp de bloemkool en broccoli met een rasp op deze handige trommelrasp.
Snipper het uitje, snijd de prei in ringen en pers de knoflook fijn.
Bak de ui en knoflook in een pannetje met olie.
Voeg na een minuutje het gehakt toe en bak het rul.
Voeg de geraspte groenten, bouillonblokje, kruiden en tomatenpuree (en eventueel sambal) toe.
Voeg eventueel een klein scheutje water toe.
Bak het geheel totdat de groenten beetgaar is gebakken.
Sleutelwoorden: nasi, groenten, rijst, koolhydraatarm, glutenvrij, keto, low carb, kip, wok,