Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Groenten rijst

  • Bereidingstijd: 20 minuten
  • Porties: 3 personen
  • Aantal koolhydraten: 7,8 g khd per persoon

Ingrediënten

  • 400 g bloemkool
  • 200 g broccoli
  • 1/2 bouillonblokje
  • 2 tl paprikapoeder
  • 1/2 tl komijnpoeder
  • 1/2 tl korianderpoeder
  • 25 g ui
  • 75 g prei
  • 1 teen knoflook
  • 250 gehakt
  • 50 g tomatenpuree
  • optioneel: 2 tl sambal

Bereidingswijze

Rasp de bloemkool en broccoli met een rasp op deze handige trommelrasp.
Snipper het uitje, snijd de prei in ringen en pers de knoflook fijn.
Bak de ui en knoflook in een pannetje met olie.
Voeg na een minuutje het gehakt toe en bak het rul.
Voeg de geraspte groenten, bouillonblokje, kruiden en tomatenpuree (en eventueel sambal) toe.
Voeg eventueel een klein scheutje water toe.
Bak het geheel totdat de groenten beetgaar is gebakken.


Sleutelwoorden: nasi, groenten, rijst, koolhydraatarm, glutenvrij, keto, low carb, kip, wok,