Gehakt ovenschotel

Gisteren maakte ik deze heerlijke ovenschotel met gehakt en prei nog voor de challenge van deze week. Ik vind ovenschotels echt passen bij de herfst en winter. Lekkere gekruide gehakt met de spekblokjes, een romig pureetje met daaroverheen crispy gebakken kaas… Het is een ideaal gerecht om van tevoren klaar te maken. Verwarm het voordat je gaat eten nog even in de oven en voilà!

Ik heb een hoop heerlijke kruiden gebruikt in dit gerecht. De georganiseerde kruidenla met deze super handige kruidenpotjes (nu in de aanbieding!) maakt het voor mij extra leuk en overzichtelijk om de lekkerste kruidencombi’s te maken!

Klik hier voor meer smakelijke recepten.

Bekijk mijn kookboeken hier voor meer exclusieve recepten!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Gehakt ovenschotel

  • Bereidingstijd: 45 minuten
  • Porties: 4 porties
  • Aantal koolhydraten: 11 g khd

Ingrediënten

  • 500 g knolraap (ongeveer 2 stuks)
  • 200 g bloemkool
  • 25 g uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 125 g gerookte spekblokjes
  • 500 g gehakt
  • 1 afgestreken el kerrie masala
  • 1 tl uienpoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl nootmuskaat
  • 2 tl paprikapoeder
  • 1 tl korianderpoeder
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1 grote tl mosterd
  • 1/2 blokje bouillon
  • 300 g prei (2 stuks)
  • 75 g geraspte kaas

Bereidingswijze

Snijd de knolraap in blokjes en kook het samen met de bloemkool beetgaar in een pan met water.
Giet het vervolgens heel goed af en verwijder zoveel mogelijk vocht.
Snipper het uitje, snijd de knoflook fijn en fruit het in de pan met de gerookte spekblokjes.
Voeg na een minuutje het gehakt toe en alle kruiden en bak het gehakt rul.
Snijd ondertussen de prei in ringen en bak het de laatste minuten mee.
Schep het geheel in een ovenschaal.
Verwarm de oven op 160c.
Pureer de knolraap en bloemkool en voeg daar een snufje peper, zout en nootmuskaat aan toe.
Schep de puree over het gehaktmengsel en strooi de geraspte kaas erover.
Bak de ovenschotel 30 minuten in de oven tot de geraspte kaas mooi goudgeel is gekleurd.


Sleutelwoorden: koolhydraatarm, koolhydraatarme, knolraap, koolraap, gehakt, prei, ovenschotel, spekblokjes,

Deel, tag en win!

Deel gezellig je gemaakte recepten uit de kookboeken of website in de Facebookgroep en/of op Instagram en maak elke maand kans op een giftcard ter waarde van €50,- te besteden bij www.oanhswinkeltje.nl
Vergeet mij niet te taggen zodat ik je niet kan missen!

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.