Ingrediënten
- 500 g knolraap (ongeveer 2 stuks)
- 200 g bloemkool
- 25 g uien
- 2 teentjes knoflook
- 125 g gerookte spekblokjes
- 500 g gehakt
- 1 afgestreken el kerrie masala
- 1 tl uienpoeder
- 1 tl knoflookpoeder
- 1Â tl nootmuskaat
- 2Â tl paprikapoeder
- 1 tl korianderpoeder
- 1 tl gemberpoeder
- 1 grote tl mosterd
- 1/2 blokje bouillon
- 300 g prei (2 stuks)
- 75 g geraspte kaas
Bereidingswijze
Snijd de knolraap in blokjes en kook het samen met de bloemkool beetgaar in een pan met water.
Giet het vervolgens heel goed af en verwijder zoveel mogelijk vocht.
Snipper het uitje, snijd de knoflook fijn en fruit het in de pan met de gerookte spekblokjes.
Voeg na een minuutje het gehakt toe en alle kruiden en bak het gehakt rul.
Snijd ondertussen de prei in ringen en bak het de laatste minuten mee.
Schep het geheel in een ovenschaal.
Verwarm de oven op 160c.
Pureer de knolraap en bloemkool en voeg daar een snufje peper, zout en nootmuskaat aan toe.
Schep de puree over het gehaktmengsel en strooi de geraspte kaas erover.
Bak de ovenschotel 30 minuten in de oven tot de geraspte kaas mooi goudgeel is gekleurd.
Sleutelwoorden: koolhydraatarm, koolhydraatarme, knolraap, koolraap, gehakt, prei, ovenschotel, spekblokjes,