Ik maakte eerder deze koolhydraatarme kruidnoten en deze speculaas brokken. Jaren geleden maakte ik deze gevuld speculaas en nu is hier de vernieuwde versie! Lekkere zachte cake met heerlijke spijs in het midden. Hij is absoluut niet moeilijk om te maken en heerlijk in combinatie met een heet bakje thee.
Ik heb deze springvorm gebruikt.
Klik hier voor meer speculaas recepten!
Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
PrintGevuld speculaas
- Bereidingstijd: 40 minuten
- Porties: 8 puntjes
- Aantal koolhydraten: 2,5 g khd per punt
Ingrediënten
- 125 g gesmolten roomboter
- 225 g amandelmeel (klik)
- 15 g eiwitpoeder (klik)
- 75 g stroopvervanger (klik)
- 2 eieren
- 75 g Griekse yoghurt (of kwark)
- 1 tl wijnsteenbakpoeder (klik)
- snufje zout
- 30 g erythritol (klik)
- 2 el speculaaskruiden
- 1 tl amandelschaafsel
Spijs:
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 160c.
Meng alle ingrediënten van de speculaas cake tot een egaal mengsel en schep het in de bakblik.
Strijk de eidooier over de cake met behulp van deze bak kwast en strooi de amandelschaafsel erover.
Bak de speculaascake 25 minuten goudbruin in de oven.
Laat de speculaas cake afkoelen en maak ondertussen de spijs door de amandelmeel, ei, erythritol en amandel extract te kleden tot spijs.
Snijd de speculaas cake horizontaal doormidden en verdeel de spijs op een helft en leg de andere helft er weer bovenop.
Sleutelwoorden: koolhydraatarm, pepernoten, glutenvrij, lowcarb, keto, koek, koekjes, sinterklaas, speculaas, gevuld,
Deel, Tag en win!
Heb je een recept gemaakt uit de kookboeken of website?
Deel je creaties gezellig in de Facebookgroep en/of op Instagram
en maak elke maand kans op een giftcard ter waarde van €50,- te besteden bij www.oanhswinkeltje.nl
Vergeet mij niet te taggen zodat ik je niet kan missen!
Wat kan ik ipv eiwitpoeder nemen