Ingrediënten
- 125 g gesmolten roomboter
- 225 g amandelmeel (klik)
- 15 g eiwitpoeder (klik)
- 75 g stroopvervanger (klik)
- 2 eieren
- 75 g Griekse yoghurt (of kwark)
- 1 tl wijnsteenbakpoeder (klik)
- snufje zout
- 30 g erythritol (klik)
- 2 el speculaaskruiden
- 1 tl amandelschaafsel
Spijs:
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 160c.
Meng alle ingrediënten van de speculaas cake tot een egaal mengsel en schep het in de bakblik.
Strijk de eidooier over de cake met behulp van deze bak kwast en strooi de amandelschaafsel erover.
Bak de speculaascake 25 minuten goudbruin in de oven.
Laat de speculaas cake afkoelen en maak ondertussen de spijs door de amandelmeel, ei, erythritol en amandel extract te kleden tot spijs.
Snijd de speculaas cake horizontaal doormidden en verdeel de spijs op een helft en leg de andere helft er weer bovenop.
Sleutelwoorden: koolhydraatarm, pepernoten, glutenvrij, lowcarb, keto, koek, koekjes, sinterklaas, speculaas, gevuld,