Gevulde punt paprika met courgetti en rode saus

De koelkast is gevuld met allerlei left-overs. Ik vind het leuk om van left-overs gerechten te maken, heerlijk creatief bezig zijn en iets creëren! Dit gerecht heeft een Aziatische en Italiaanse twist door de sojasaus, sambal, tomatensaus en de courgetti.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Gevulde punt paprika met courgetti en rode saus

  • Bereidingstijd: 25 minuten
  • Porties: 2
  • Aantal koolhydraten: 6.5 g khd per portie

Omschrijving

Gebruik deze spirelli om courgette slierten te maken!


Ingrediënten

  • 1/2 ui
  • 1/4 courgette
  • 1 puntpaprika
  • 250 gram gehakt
  • 50ml crème fraîche
  • 50ml tomatensaus
  • 1 tl sambal
  • 2 el rode wijn azijn
  • 2 el kikkoman sojasaus
  • 6 plakjes brie
  • 3 takjes koriander
  • snufje chilipoeder
  • snufje paprika
  • snufje knoflookpoeder
  • snufje peper

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180c.
Snijd de ui in stukjes en fruit dit met kokosolie in een pannetje.
Voeg de gehakt toe en rul dit met wat sambal, peper, chilipoeder, paprikapoeder, knoflookpoeder.
Snijd de courgette in stukjes en voeg dit aan het gehakt.
Doe dan de sojasaus, rode wijn azijn in de pan en laat dit even intrekken.
Vervolgens de tomatensaus en crème fraîche, laten koken en dan op een laag vuurtje door laten pruttelen.
Snijd dan de punt paprika door de helft en vul de paprika met wat gehaktmengsel met de saus.
Doe er dan wat koriander op en maak het af met drie plakjes brie.
Bak de puntpaprika 30 minuten in de oven.
In de tussentijd rasp je de courgetti met de spirelli  en bak het kort in een apart pannetje.


Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, paprika, rode saus,

4 Comments

  1. Voeg de broccoli aan het gehakt? Snap ik even niet.
    Heb een heerlijke echte originele Ragu alla Bolognese (ricetta tipica) gemaakt.
    Puntpaprika’s heb ik ook meestal in de koelkast, want vul ze graag met feta,lente-uitjes en spekjes.
    Nu dacht ik, restje saus voor jouw recept een dezer dagen.
    Dus….broccoli??

    • Nouja zeg.. Ik weet niet wat ik op had, maar dat moest courgette zijn! Bedankt weer voor je scherpe oog Leonne 🙂 Klinkt heerlijk jouw recept!

  2. Wat bedoel je met tomatensaus? Iets uit blik of pot, ketchup?

    • Hoi Nanny,

      Je kunt zelf tomatensaus maken of tomaten passata gebruiken uit een pakje. Wat je zelf prettig vindt ?

      Groetjes Oanh

Laat een antwoord achter aan Nanny Cancel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.