Gevulde rollade!

Als hoofdgerecht voor het kerstdiner heb ik een heerlijke gevulde rollade gemaakt. Ik heb zelf een varkensrollade gemaakt, maar je kan net zo goed een kiprollade kiezen! De vulling bestaat uit gekarameliseerde ui en champignons die de rollade een smaaksensatie geeft. In combinatie met de smaakvolle puree en groenten is het een perfecte hoofdgerecht!

Klik hier voor meer diner recepten.

Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Gevulde rollade!

  • Bereidingstijd: 1 uur
  • Porties: 4
  • Aantal koolhydraten: 22.5 khd per persoon

Ingrediënten

  • 1 kilo rollade (kiprollade, varkensrollade, het kan allemaal!)
  • 100 g rode ui
  • 100 g kastanjechampignons
  • 1/2 groentebouillonblokje
  • 10 plakjes ontbijtspek
  • peper
  • zout
  • tijm

Regenboogwortels: 

  • 500 g regenboogwortels
  • 300 g cherry tomaten
  • olijfolie
  • balsamico azijn

Pastinaak-knolselderijpuree:

  • 50 g ui
  • 300 g pastinaak
  • 300 g knolselderij
  • 1 groentebouillonblokje
  • water
  • snufje peper
  • snufje nootmuskaat


Bereidingswijze

Snijd de rollade voor 2/3 verticaal doormidden.
Snijd de ui en kastanjechampignons in blokjes en fruit het in een pan met kokosolie en laat daarbij de ui karamelliseren.
Voeg daar het halve bouillonblokje bij en bak het ongeveer 5 minuten.
Pureer de gebakken ui en champignons en vul de rollade met de gebakken ui en champignon.
Klap de rollade dicht, en wikkel de ontbijtspek horizontaal om de rollade heen zodat hij goed dicht blijft zitten.
Strooi peper, zout over de rollade en leg er takjes tijm over.


Verwarm de oven voor op 175c.
Schil vervolgens de wortels en kook ze ongeveer 5 minuten in een pan met kokend water.
Leg de wortels, samen met de cherry tomaten bij de rollade in een ovenschaal en sprenkel olijfolie over het geheel, en de balsamico azijn over de wortels en tomaten.

Leg de ovenschaal gevuld met de rollade en groenten 50 minuten in de oven.

Maak ondertussen de puree door de ui in blokjes te snijden.
Schil de pastinaak en knolselderij en fruit het samen met de ui in een pan met kokosolie.
Voeg na 5 minuten het bouillonblokje toe en water totdat de groenten goed onder water staan en kook het beetgaar.
Pureer de groenten en voeg peper en nootmuskaat toe naar smaak.

Schep de puree tot slot op de bordjes, gevuld met gesneden rollade plakjes en groenten. Het is ook leuk en vooral erg gezellig om alles op tafel te leggen en op tafel op te scheppen!


Notities

De pastinaak bevat hier het meeste aantal koolhydraten. Als je wilt minderen, zou je de pastinaak kunnen vervangen met wortelpeterselie.

 

Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!

3 Comments

  1. Snij de rollade VERTICAAL doormidden? Of horizontaal? :))

  2. Ron Grootegoed

    Wat voor soort balsamico; rood of witte of maakt het niet uit?
    Je hebt het over bacon maar in de lijst met ingrediënten staat ontbijtspek. Kan allebei denk ik maar bacon en ontbijtspek smaken wel heel anders en ook de prijs verschil nogal.

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.