Vanochtend heb ik alvast wat kerst receptjes gemaakt waaronder deze gingerbread koeken! Ik vind ze er zo ongelooflijk leuk en gezellig uit zien! Die zullen fantastisch op de kersttafel staan en zorgen ervoor dat je straks helemaal in de kerst sferen komt. Ze zijn ook super leuk om te versieren met kinderen. De koeken hebben een lekkere bite, hebben iets weg van cakejes en smaken helemaal naar de tijd van het jaar.
Ik heb de gingerbread koeken gedecoreerd met glazuur van witte chocolade. Met deze spuitzakjes speciaal maak je makkelijk de mooiste en leukste creaties! Je kunt de spuitzakjes in een bakje met warm water doen zodat het glazuur zacht en goed spuitbaar blijft.
Klik hier voor meer speculaas recepten.
Ik heb deze bakvorm gebruikt.
Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten.
Wisten jullie dat de boek 2 & 7 tijdelijk zijn afgeprijsd! (klik hier een neem gauw een kijkje)
Gingerbread koeken
- Bereidingstijd: 35 minuten
- Porties: 6 stuks
- Aantal koolhydraten: 0,7 g khd per cakeje
Ingrediënten
- 20 g gesmolten roomboter
- 60 g amandelmeel (klik)
- 20 g eiwitpoeder (klik hier)
- 60 g stroopvervanger (klik hier)
- 1 ei
- 1 el kaneel
- 1 tl gemberpoeder
- 0,5 tl kruidnagelpoeder
- 0,5 tl kardemom
- 1/4 tl gemalen anijszaad
- snufje nootmuskaat
- 1/4 tl xanthaangom (klik hier)
- 1 tl wijnsteenbakpoeder (klik)
- snufje zout
Glazuur:
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 160c.
Meng alle ingrediënten tot een egaal mengsel en verdeel het over de bakvormpjes.
Zodra het mengsel over de bakvormpjes is verdeeld, helpt het om de bakvorm op het aanrecht te tikken zodat het mengsel goed verspreid over de vorm.
Bak de gingerbread cakejes ongeveer 25 minuten goudbruin in de oven.
Smelt de witte chocolade au bain-marie en verdeel 1/3 deel in het spuitzakje en de rest van de gesmolten chocolade over 2 bakjes. `
Voeg enkele druppels natuurlijke kleurstof toe en meng het tot de gewenste kleur en schep het in de spuitzakjes.
Versier de koekjes met de glazuur.
Notities
Je kunt de spuitzakjes in een bakje met warm water doen zodat het glazuur zacht en goed spuitbaar blijft.
Zorg er wel voor dat er geen water in de zakjes komt.
Sleutelwoorden: taai taai, kerst, pepernoten, kruidnoten, koolhydraatarm, lowcarb, cake, keto, glutenvrij, kruidkoek, gingerbread, Ginger,
Deel, Tag en win!
Heb je een recept gemaakt uit de kookboeken of website?
Deel je creaties gezellig in de Facebookgroep en/of op Instagram
en maak elke maand kans op een giftcard ter waarde van €50,- te besteden bij www.oanhswinkeltje.nl
Vergeet mij niet te taggen zodat ik je niet kan missen!
Komt het eiwitpoeder weer snel in je winkeltje Oahn.
Groetjes Ans