Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Groene curry met inktvis!

  • Bereidingstijd: 30 minuten
  • Porties: 3
  • Aantal koolhydraten: 8 g khd per portie

Omschrijving

De curry is heerlijk in combinatie met bloemkool of broccoli rijst.


Ingrediënten

Groene currypasta:

  • 2 el olijfolie
  • 1,5 tl korianderzaad
  • 1,5 tl komijnzaad
  • 1 stengel citroengras
  • 1 sjalotje
  • 3 cm blokje gember
  • 1 teen knoflook
  • 1 groene peper
  • 3 el citroensap
  • snufje zout

Overige ingrediënten: 

  • 25 peen
  • 75 g broccoli
  • 50 g courgette (of sperziebonen voor KHB)
  • snuf peper
  • 100 g kastanjechampignons
  • 2 inktvissen (vers of uit de diepvries)
  • 2 limoenblaadjes
  • 2 el vissaus
  • 200 ml romige kokosmelk
  • 20 g spinazie


Bereidingswijze

Maak de ingrediënten van de currypasta fijn in een keukenmachine en kneus de rest nogmaals met een vijzel tot een mooie pasta.

Snijd de peen in dunne plakjes, de broccoli in roosjes en blancheer de peen, broccoli en sperziebonen enkele minuten in een pan met kokend water.

Snijd de champignons in plakjes en de inktvis in ringen.
Verwarm wat kokosolie in een pan met de currypasta, limoenblaadjes en vissaus.
Voeg na enkele minuten de champignons en inktvis toe aan de pan.
Voeg de geblancheerde groenten en inktvisringen na ongeveer 3 minuten toe en schenk de kokosmelk bij het geheel.
Breng het aan de kook, draai het vuur zacht en laat de curry 10-15min pruttelen.


Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, curry, groen, groene, inktvis,