Groente (bitter)ballen!

Groente (bitter)ballen!

Gisteren heb ik deze pracht van een groenteballen gemaakt voor de Wednesday Challenge. Hij is alleen een dagje later omdat ze in de vriezer moesten en het toen al pikkedonker was waardoor een goeie foto maken van de groenteballetjes niet mogelijk was 🙈 Maar het was het wachten waard! Ze zijn namelijk heurrrrlijk! En leuk om te maken én nog eens healthy 👌🏼 Daar worden we allemaal wel blij van toch? 🥰

Ingrediënten 20 bitterballen

 2.8 khd per groentebal
(0.9 g khd per groentebal als je de zoete aardappel vervangt met pompoen)

  • 400 g pompoen
  • 200 g zoete aardappel (Koolhydraatbeperkt. Kan worden vervangen met pompoen, knolselderij of andere groenten.)
  • 1 el arrowroot
  • 50 g doperwten
  • 1 groentebouillon
  • 50 g uien
  • 50 g kastanjechampignons
  • 50 g geraspte parmezaanse kaas

Paneer:

  • 45 g knabbelspek
  • 50 g geraspte parmezaanse kaas
  • 1 ei (alleen het eiwit)

Bereidingswijze:

Snijd de pompoen, zoete aardappel (of andere groenten) in blokjes en kook het beetgaar in een pan met een bouillonblokje.
Snijd ondertussen de uien en champignons fijn en bak het in een pannetje met kokosolie.
Pureer de gekookte groenteblokjes, meng de arrowroot erdoor en strooi de geraspte parmezaan erbij.
Laat het afkoelen en knijp dan goed al het vocht uit de puree met behulp van een theedoek.
Draai 20 balletjes van het mengsel en leg de balletjes minimaal 2 uur in de vriezer.

Maal de knabbelspek fijn met een keukenmachine en strooi de geraspte kaas erbij.
Haal alle groenteballen door het eiwit en vervolgens door het paneermengsel.
Bak de groenteballen ongeveer 15 minuten in de airfryer op 200c.  (of in de oven op 200c voor 20a25 minuten)

Geniet! X

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*