Voor de challenge heb ik deze verrukkelijke kruidkoek gemaakt! De buitenkant is lekker krokant en de binnenkant is heerlijk zacht. De smaak is fantastisch, helemaal in de herfstsfeer en perfect gezoet. Met een beetje boter lijkt het mij ook erg smakelijk! De kruidkoek is absoluut niet moeilijk om te maken. Dit recept behoort denk ik tot de top 3 eerst baksels, dus zonder twijfel een absolute aanrader!
Ik heb de Groninger kruidkoek gemaakt met deze bakvorm.
Klik hier voor meer speculaas recepten.
Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten.
Wisten jullie dat de boek 6 & 7 tijdelijk voor €15,- zijn afgeprijsd! (klik hier een neem gauw een kijkje)
Groninger kruidkoek / kantkoek
- Bereidingstijd: 50 minuten
- Porties: 7 plakjes
- Aantal koolhydraten: 2 g khd per plak
Ingrediënten
- 45 g gesmolten roomboter
- 120 g amandelmeel (klik)
- 50 g eiwitpoeder (klik hier)
- 150 g stroopvervanger (klik hier)
- 3 eieren
- 2 el kaneel
- 1,5 tl kruidnagelpoeder
- 1/2 tl kardemom
- 1/4 tl nootmuskaat
- 1/2 tl xanthaangom (klik hier)
- 2 tl wijnsteenbakpoeder (klik)
- snufje zout
Bereidingswijze
Meng alle ingrediënten tot een egaal mengsel en laat het mengsel even rusten.
Verwarm de oven op 160c.
Schep het mengsel in de bakvorm en bak de Groningse kruidkoek 35-40 minuten goudbruin in de oven.
Sleutelwoorden: taai taai, sinterklaas, pepernoten, kruidnoten, koolhydraatarm, lowcarb,, kruidkoek, cake, keto, glutenvrij, Groningse, ontbijtkoek, kantkoek,,
Deel, Tag en win!
Heb je een recept gemaakt uit de kookboeken of website?
Deel je creaties gezellig in de Facebookgroep en/of op Instagram
en maak elke maand kans op een giftcard ter waarde van €50,- te besteden bij www.oanhswinkeltje.nl
Vergeet mij niet te taggen zodat ik je niet kan missen!