Omschrijving
Klik op de gekleurde ingrediënten om te zien welke producten ik gebruik.
Ingrediënten
- 150 g amandelmeel (klik)
- 20 g eiwitpoeder (klik)
- 1 el psylliumvezels (klik)
- 2 tl wijnsteenbakpoeder (klik)
- 2 eieren
- 100 g volle kwark
- snufje Italiaanse kruiden
- snufje knoflookpoeder
- snufje paprikapoeder
- 1 zakje gist (7 gram)
- 100 ml ongezoete amandelmelk
- snufje zout
- 1 tl sesamzaadjes
Bereidingswijze
Meng het amandelmeel met de psylliumvezels, eieren, kwark, kruiden en voeg als laatst de gist toe.
Verwarm de melk in een pannetje maar breng het niet aan de kook.
Voeg vervolgens de melk bij het amandelmeelmengsel en laat het deeg minimaal 45 minuten rusten op een warme plek afgedekt door een natte theedoek. (of in de oven op 50c.)
Verdeel 4 hamburger bakvormpjes met het mengsel, strooi er sesamzaadjes over en bak de broodjes 30a35 minuten op 160c.
Laat ze even afkoelen, snijd ze horizontaal doormidden en beleg de hamburgerbroodjes met een hamburger, rucola, tomaat, gebakken uitjes, komkommer, augurkje, suikervrije curry, suikervrije mayonaise of suikervrije ketchup!
Notities
Geef je eigen draai aan de broodjes en gebruik je favoriete kruiden!
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, hamburger, broodjes, broodje, hamburgerbroodje,