Hartige cake/brood

Voor de challenge deze week heb ik deze smaakvolle hartige cake gemaakt! Hoe lekker is dit met een plakje salami, kaas, plakjes tomaat, mozzarella of bijvoorbeeld komkommer.. En hoe lekker is het om te variëren met de ingrediënten! Probeer eens olijven, rode uien of feta. Kortom, je kan alle kanten op met dit heerlijke recept. <3

Ik heb de hartige cake in deze bakvorm gebakken.

Hier komt het recept:

Ingrediënten 12 plakjes

2.3 g khd per plakje

  • 25 g uien
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el kokosolie
  • 25 g rode paprika
  • 50 g kastanjechampignons
  • 10 g zongedroogde tomaten
  • 20 g peen
  • 15 g tomatenpuree
  • snuf Italiaanse kruiden
  • snuf paprikapoeder
  • snuf peper
  • 175 g amandelmeel (of hazelnoten fijn malen)
  • 25 g eiwitpoeder 
  • 1/2 el wijnsteenbakpoeder
  • snufje zout
  • 125 g Griekse yoghurt
  • 3 eieren
  • 50 g geraspte kaas
  • 15 g geraspte kaas

Bereidingswijze:
Snijd het uitje fijn en pers de knoflook in de pan.
Fruit het uitje en knoflook in een pan met kokosolie.
Snijd ondertussen de paprika, champignon en zongedroogde tomaten in kleine stukjes en voeg het bij de uitjes in de pan.
Rasp de peen en voeg het samen met de tomatenpuree, Italiaanse kruiden, paprikapoeder en peper in de pan en bak het enkele minuten.
Verwarm de oven op 160c
Meng de rest van de ingrediënten tot een egale massa (bewaar de 15g geraspte kaas voor de topping)
Schep de inhoud van de pan bij het mengsel en meng het tot een mooie massa.
Spatel het mengsel in de bakvorm, strooi de geraspte kaas erover en bak de hartige cake 40-45 minuten in de oven.

Geniet! X

One Comment

  1. Wat een fijn recept! Kan dit recept zonder eiwitpoeder Oanh.

Laat een reactie achter op Wietske Cancel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.