Omschrijving
Ik heb de hartige cake in deze bakvorm gebakken.
Klik op de gekleurde ingrediënten om te zien welke producten ik gebruik.
Ingrediënten
- 25 g uien
- 1 teentje knoflook
- 2 el kokosolie
- 25 g rode paprika
- 50 g kastanjechampignons
- 10 g zongedroogde tomaten
- 20 g peen
- 15 g tomatenpuree
- snuf Italiaanse kruiden
- snuf paprikapoeder
- snuf peper
- 175 g amandelmeel (of hazelnoten fijn malen)
- 25 g eiwitpoeder (klik)
- 1/2 el wijnsteenbakpoeder (klik)
- 1 el psylliumvezels poedervorm (klik)
- snufje zout
- 125 g Griekse yoghurt
- 3 eieren
- 50 g geraspte kaas
- 15 g geraspte kaas
Bereidingswijze
Snijd het uitje fijn en pers de knoflook in de pan.
Fruit het uitje en knoflook in een pan met kokosolie.
Snijd ondertussen de paprika, champignon en zongedroogde tomaten in kleine stukjes en voeg het bij de uitjes in de pan.
Rasp de peen en voeg het samen met de tomatenpuree, Italiaanse kruiden, paprikapoeder en peper in de pan en bak het enkele minuten.
Verwarm de oven op 160c
Meng de rest van de ingrediënten tot een egale massa (bewaar de 15g geraspte kaas voor de topping)
Schep de inhoud van de pan bij het mengsel en meng het tot een mooie massa.
Spatel het mengsel in de bakvorm, strooi de geraspte kaas erover en bak de hartige cake 40-45 minuten in de oven.
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, brood, hartig, broodjes,