Hartige pannenkoeken

Hartige pannenkoeken

Gisteren heb ik voor de wednesday challenge een aantal verzoekjes gemaakt waaronder de quesadilla’s (klik hier voor het recept) en deze klassieke hartige pannenkoeken! Ik heb ze gemaakt met bacon en kaas, maar mij lijkt spinazie en gerookte zalm of champignons met bacon en kaas ook heullll erg lekker! Ik heb ze zo mooi gekregen dankzij de pannenkoekenmaker en ze zijn ook nog eens in een handomdraai gemaakt! Ik vind hartige pannenkoeken heerlijk met de Sukrin fiber Gold en de Maple siroop, maar mijn man vindt het maar een gekke combinatie. 😛

Als je er een zoete pannenkoek van wilt maken, kan je er bijvoorbeeld sukrin+ voor gebruiken, vanille-extract, kaneel of cacaopoeder proberen toe te voegen en heerlijk rood fruit!

Hier is het recept:

Ingrediënten 2 stuks

 3.8 g khd per stuk

Bereidingswijze:

Bak de bacon enkele minuten in de pan en snijd ze doormidden.
Zet de pannenkoeken maker aan en draai de temperatuur regelaar op de lage warmtestand zodat het streepje recht in het midden staat.
Doe in beide vormen een beetje kokosolie of spray het in met olijfolie.
Mix de amandelmeel en eiwitpoeder met het ei en de melk tot een egaal mengsel.
Verdeel het mengsel over de vormpjes, leg de plakjes bacon erbovenop en strooi de kaas over de pannenkoekjes.
Bak de pannenkoekjes ongeveer 5 minuten in het apparaat tot ze mooi goudbruin zijn geworden.

Geniet! X

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*