Omschrijving
Ik heb de hartige taart gemaakt in deze taart/quiche bakvorm.
Ingrediënten
Korst:
- 150 g amandelmeel (klik)
- 222 g cottage cheese
- 2 eieren
- 1 tl xanthaangom (klik)
Vulling:
- 1 teentje knoflook
- 25 g uien
- 50 g champignons
- 25 g rode paprika
- 75 g snoeptomaten
- 3 eieren
- 25 g tomatenpuree
- 30 ml ongeklopte slagroom
- italiaanse kruiden
- snuf zout
- snuf peper
- snufje chili flakes
- 50 g mozzarella
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 160c.
Meng de ingrediënten van de korst tot een egale massa en verdeel het over de bakvorm.
Bak de korst 20 minuten in de oven.
Maak ondertussen de vulling door de uien te snipperen en het knoflookje fijn te persen.
Fruit de uien en knoflook in een pan met kokosolie.
Snijd de champignons in plakjes en bak het bij de uitjes en knoflook in de pan.
Snijd ondertussen de paprika en tomaten in plakjes.
Mix de eieren, tomatenpuree, slagroom, gefruite uien, knoflook, champignons, paprika, tomaatjes en alle kruiden.
Schenk het geheel over de korst, met daarbovenop gesneden plakjes mozzarella en bak de hartige taart 25 minuten in de oven.
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, hartig, hartige, taart