Ingrediënten
- 10 g smeltchocolade (klik hier)
- 5 g gesmolten roomboter
- 20 g eiwitpoeder (klik)
- 20 g bruine suikervervanger (klik)
- 20 g amandelmeel (klik)
- 1 ei
- 1/2 tl wijnsteenbakpoeder (klik)
- snufje zout
- 1/2 tl vanille-extract (klik)
- 1 tl cacaopoeder
- 50 ml ongezoete amandelmelk
Bereidingswijze
Hak de smeltchocolade in stukjes en meng het met alle ingrediënten in een magnetron bestendig bakje. (die van mij is 9,5 cm hoog en 7 cm breed).
Bak de mugcake 2,5 minuten in de magnetron op 750 watt.
Garneer de mugcake eventueel met poedersuikervervanger of extra bruine suikervervanger!
Notities
Als je geen magnetron hebt, kan de mugcake ook 25 minuten in de oven op 160c.
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, chocolade, cake, snel, snelle, mugcake,